ΤΟΠΙΚΑ

Εμβολιασμός: «Στα κρύα του λουτρού» τα γηροκομεία

εμβολιασμός-στα-κρύα-του-λουτρού-τα-777233

Συνολικά 48 ηλικιωμένοι έκαναν χθες την πρώτη δόση στο Αχιλλοπούλειο

Στα κρύα του λουτρού κυριολεκτικά άφησε ο ΕΟΔΥ από την Αθήνα τα Γηροκομεία Βόλου και Καναλίων καθώς και το ιδιωτικό γηροκομείο που βρίσκεται στο Μαλάκι, αναβάλλοντας επ’ αόριστον τους εμβολιασμούς που ήταν να ξεκινήσουν τέλος της περασμένης εβδομάδας. Παρά τις περί του αντιθέτου διαβεβαιώσεις και ενώ είχαν προγραμματιστεί συγκεκριμένα ραντεβού μάταια οι υπεύθυνοι των δομών, μαζί με τους τρόφιμους και το προσωπικό περίμεναν τα συνεργεία του ΕΟΔΥ για να ξεκινήσουν οι εμβολιασμοί. Με ένα τηλεφώνημα ειδοποίησαν ότι ο εμβολιασμός θα μετατεθεί τις επόμενες μέρες, χωρίς να δώσουν καμία εξήγηση για αυτό και φυσικά χωρίς να ορίσουν νέα ημερομηνία.

Ο πρόεδρος του ΔΣ του Γηροκομείου Βόλου Παύλος Πάνος μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ δεν έκρυψε τη δυσαρέσκειά του για το «ράβε – ξήλωνε» με ευθύνη του ΕΟΔΥ, ενώ όπως τόνισε διάχυτη επίσης είναι η απογοήτευση των ίδιων των ηλικιωμένων και του προσωπικού που περίμεναν πως και πώς να εμβολιαστούν.

Πρώτο τσίμπημα για 48 υπερήλικες στο Αχιλλοπούλειο

Ομαλά κύλησαν όλα χθες πρώτη μέρα έναρξης των εμβολιασμών υπερηλίκων στον Βόλο στο Εμβολιαστικό Κέντρο του Αχιλλοπουλείου. Σε αντίθεση με τον εμβολιασμό των υγειονομικών, με εντολή των αρμοδίων του το υπ. Υγείας δεν επιτράπηκε η είσοδος στα ΜΜΕ, ούτε η λήψη φωτογραφικού υλικού. Συνολικά εμβολιάστηκαν 48 ηλικιωμένοι και κανείς δεν είχε παρενέργεια. Επίσης χθες στο Αχιλλοπούλειο εμβολιάστηκαν αστυνομικός και τέσσερις υψηλόβαθμοι στρατιωτικοί από την 32η Ταξιαρχία Πεζοναυτών στο Στρατόπεδο Γεωργούλα. Οι εμβολιασμοί στα σώματα ασφαλείας θα συνεχιστούν και τις επόμενες μέρες. Στο Νοσοκομείο χθες έφτασαν άλλες 180 δόσεις εμβολίων. Σήμερα προγραμματίζεται ο εμβολιασμός επιπλέον 47 ηλικιωμένων άνω των 85 χρόνων.

Επίσης σήμερα θα πραγματοποιηθούν στο Κέντρο Υγείας Αργαλαστής οι πρώτοι 50 εμβολιασμοί υπερηλίκων.

Ανοιξε η πλατφόρμα για φαρμακοποιούς

Στη διαδικασία του εμβολιασμού μπήκαν από χθες και για το επόμενο διάστημα οι φαρμακοποιοί της Μαγνησίας, καθώς άνοιξε η πλατφόρμα για τη δήλωση πρόθεσης εμβολιασμού κατά του κορονοϊού. Ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Μαγνησίας καλεί τα μέλη του να συμπληρώσουν τα στοιχεία τους στη σχετική πλατφόρμα και να προγραμματίσουν το ραντεβού τους για την πρώτη δόση του εμβολίου.

Αρχίζουν οι εμβολιασμοί στα νησιά

Αύριο Πέμπτη 21 Ιανουαρίου μεταβαίνει στη Σκιάθο ο διοικητής της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλίας & Στερεάς Ελλάδας, κ. Φώτης Σερέτης. Ο διοικητής αναμένεται να επιθεωρήσει τους χώρους όπου θα πραγματοποιηθούν οι εμβολιασμοί και στα τρία νησιά, αρχής γενομένης από την Σκιάθο.

Σύμφωνα με τον μέχρι τώρα προγραμματισμό οι εμβολιασμοί αναμένεται να ξεκινήσουν στις 25 Ιανουαρίου και η Σκιάθος θα είναι από τα πρώτα νησιά που θα θωρακιστούν απέναντι στον ιό.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου