ΤΟΠΙΚΑ

Οργιο λαθροθηρίας στη Μαγνησία

οργιο-λαθροθηρίας-στη-μαγνησία-77635

Αυξημένα περιστατικά λαθροθηρίας παρατηρούνται φέτος το χειμώνα στην περιοχή της Μαγνησίας, πράγμα που έχει προκαλέσει ιδιαίτερη ανησυχία στον Κυνηγητικό Σύλλογο Βόλου. Μάλιστα, όπως αναφέρουν άνθρωποι του χώρου, δεν είναι εύκολο να εντοπιστούν οι λαθροθήρες, οι οποίοι φέτος έχουν ξεπεράσει κάθε όριο. «Δεν πρόκειται πλέον για μεμονωμένα περιστατικά, αλλά για μόνιμη τακτική», αναφέρει χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του Κυνηγητικού Συλλόγου Βόλου κ. Γιώργος Σιώρος.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Αθηνά Τσιργή

Συνήθως οι λαθροθήρες δρουν σε απαγορευμένες ζώνες και χρησιμοποιούν παράνομα μέσα για να κυνηγήσουν. Μάλιστα σύμφωνα με τον πρόεδρο Κυνηγητικού Συλλόγου Βόλου κ. Γιώργο Σιώρο, από τις ενδείξεις που έχουν στην πλειοψηφία τους πρόκειται για αλλοδαπούς , που αγνοούν τη νομοθεσία.

Όπως επισημαίνει ο ίδιος, φέτος παρατηρούνται αυξημένα τέτοιου είδους περιστατικά στην περιοχή του Πηλίου αλλά και στην περιοχή του Αλμυρού. «Δεν ξέρω πού οφείλεται το γεγονός, πάντως υπάρχει αύξηση κρουσμάτων λαθροθηρίας, τα οποία δεν αντιμετωπίζονται ποτέ αποφασιστικά και ουσιαστικά καταστρέφουν όχι μόνο το περιβάλλον, αλλά αμαυρώνουν την εικόνα της περιοχής μας, τον τουρισμό και την ανάπτυξή της», τονίζει ο κ. Σιώρος.

Στη συνέχεια ο κ. Σιώρος κάνει έκκληση προς τους αρμόδιους για τη λήψη άμεσων μέτρων στην περιοχή με στόχο την πάταξη της λαθροθηρίας και την προστασία των περιοχών του Πηλίου και του Αλμυρού.

Καλή χρονιά στα… αγριογούρουνα

Στο μεταξύ οι κυνηγοί της Μαγνησίας υποστηρίζουν ότι φέτος παρατηρείται πολύ μεγάλη αύξηση στα αγριογούρουνα, γεγονός που οφείλεται στις κλιματολογικές συνθήκες που επικρατούν στην περιοχή αλλά και στο ότι υπάρχει πλούσια τροφή καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Κυνηγητικού Συλλόγου Βόλου κ. Σιώρο, όντως παρατηρείται αύξηση των αγριογούρουνων κυρίως στη Λάρισα, στην Ελασσόνα αλλά και στο Νότιο Πήλιο, γεγονός που οφείλεται στο ότι τα αγριογούρουνα δεν έχουν φυσικούς εχθρούς πέρα από τους κυνηγούς: «Πράγματι, τα τελευταία χρόνια υπάρχει αύξηση στον πληθυσμό των αγριογούρουνων. Συγκεκριμένα παλιότερα για μια ομάδα 10 κυνηγών αντιστοιχούσε 1 αγριογούρουνο, ενώ σήμερα για μια ομάδα 10 κυνηγών αντιστοιχούν 4 αγριογούρουνα. Βέβαια από αυτή την αύξηση προκαλούνται πολλές ζημίες στις καλλιέργειες των αγροτών της περιοχής», κατέληξε ο κ. Σιώρος.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου