ΤΟΠΙΚΑ

Στο ΣτΕ οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ για τις νέες συμβάσεις

στο-στε-οι-γιατροί-του-εοπυυ-για-τις-νέε-776103

Αλαλούμ επικρατεί εδώ και λίγες ημέρες οπότε και άρχισε να εφαρμόζεται ο θεσμός του οικογενειακού γιατρού. Ταυτόχρονα όμως καταργήθηκαν οι παλαιές συμβάσεις των γιατρών του ΕΟΠΥΥ (παθολόγων, γενικών γιατρών και παιδιάτρων) και άρχισαν να ισχύουν οι νέες.

Μόνο που οι νέες είναι ελάχιστες και δεν μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες όλων των ασφαλισμένων.

Η Ενωση Ιατρών ΕΟΠΥΥ (ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ) κρίνοντας ότι υπάρχει σοβαρός κίνδυνος για την ατομική και δημόσια υγεία των πολιτών, αποφάσισε να προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας, καταθέτοντας αίτηση ακύρωσης, αναστολής και προσωρινή διαταγή κατά της μονομερούς κατάργησης των παλιών συμβάσεων του ΕΟΠΥΥ.

Η ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ σημειώνει ότι, μόλις 465 ιδιώτες γιατροί είναι πλέον συμβεβλημένοι ως οικογενειακοί γιατροί με τον ΕΟΠΥΥ πανελλαδικά, γεγονός που σημαίνει ότι οι ασθενείς δεν έχουν πρόσβαση δωρεάν σε παθολόγους, γενικούς γιατρούς αλλά και παιδιάτρους του ΕΟΠΥΥ.

Σε τροχιά εκλογών ο Ιατρικός Σύλλογος

Στο μεταξύ, σε εκλογές κατέρχεται ο Ιατρικός Σύλλογος Μαγνησίας αρχές Οκτωβρίου. Η υποβολή υποψηφιοτήτων, σύμφωνα με ανακοίνωση του Ιατρικού Συλλόγου, θα διαρκέσει μέχρι και την Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 2018 και ώρα 15.00 (30 μέρες πριν άρθρο 304§2α)

Δικαίωμα ψήφου θα έχουν τα μέλη του Συλλόγου τα οποία θα τακτοποιηθούν ταμειακά έως και το 2017, μέχρι και την Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2018 (τα γραφεία του Ι.Σ.Μ. εργάζονται πρωινές ώρες από 9 π.μ. μέχρι 14.00μμ και Τρίτη 17.00 – 19.00 και Πέμπτη απόγευμα 19.00μ.μ. – 21.00 μμ).

Οι εκλογές αφορούν στην ανάδειξη των 11 μελών του διοικητικού συμβουλίου, του προέδρου του Πειθαρχικού Συμβουλίου και έξι τακτικών μελών αντιπροέδρου του Πειθαρχικού Συμβουλίου και έξι αναπληρωματικών μελών, τριών τακτικών και τριών αναπληρωματικών μελών εξελεγκτικής Επιτροπής. Επίσης θα εκλεγούν έξι εκπρόσωποι του Ιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας για τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο.

Η ψηφοφορία σύμφωνα με τον νόμο θα γίνει την Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2018 και από ώρα 8 π.μ. μέχρι 8 μ.μ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου