ΛΑΡΙΣΑ

291.200 ευρώ στο ΚΕΘΕΑ για την υποστήριξη εφήβων

291-200-ευρώ-στο-κεθεα-για-την-υποστήριξη-εφή-775333

Από την Περιφέρεια Θεσσαλίας για τις ανάγκες της δομής έγκαιρης παρέμβασης και φιλοξενίας

Ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός υπέγραψε την έγκριση διάθεσης πίστωσης ύψους 291.200 ευρώ, ως επιχορήγηση στο Κέντρο Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων ΚΕΘΕΑ Πιλότος Βόλου, για τη λειτουργία «Δομής Έγκαιρης Παρέμβασης και φιλοξενίας για έφηβους και νεαρούς ενήλικες με εξαρτητική -αντικοινωνική συμπεριφορά και τις οικογένειές τους». Το έργο χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ 2014-2020 της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

«Ο δύσκολος αγώνας κατά των εξαρτήσεων είναι εθνική και κοινωνική υπόθεση που αφορά στην ουσία της προσφοράς στον άνθρωπο», δήλωσε ο Κώστας Αγοραστός.

«Με ενσυναίσθηση και σεβασμό στους νέους ανθρώπους και τις οικογένειες τους, σε συνεργασία με τον πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου του ΚΕΘΕΑ Χρήστο Λιάπη, η Περιφέρεια Θεσσαλίας ενισχύει το δίχτυ πρόληψης, κοινωνικής προστασίας και φροντίδας για αυτούς που έχουν τη μεγαλύτερη ανάγκη. Το πρόβλημα οξύνθηκε τα χρόνια της κρίσης και αγγίζει όλο και περισσότερες οικογένειες, λόγω των «νέου τύπου» εξαρτήσεων που εμφανίζονται σε έφηβους και νέους», τόνισε, προσθέτοντας:

«Στηρίζουμε με 291.200 ευρώ τη λειτουργία δομής Έγκαιρης Παρέμβασης και Φιλοξενίας στον Βόλο, στηρίζουμε το θεσμό του ΚΕΘΕΑ, στηρίζουμε τους νέους και τις οικογένειες που δίνουν καθημερινά με γενναιότητα τον αγώνα για να επιστρέψουν στη ζωή, την παραγωγή και τη δημιουργία».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου