ΣΠΟΡΑΔΕΣ

152.000 λιγότεροι τουρίστες στο αεροδρόμιο Σκιάθου σε σχέση με πέρυσι

152-000-λιγότεροι-τουρίστες-στο-αεροδρόμιο-775211

Από τις ακυρώσεις, στην αύξηση πτήσεων – Οι επιπτώσεις της πανδημίας και η σημασία της συνεργασίας ως εργαλείο ανάπτυξης συζητήθηκαν στη χθεσινή ημερίδα της ΠΕΔ

Τα σημεία κλειδιά για την αντιμετώπιση της πανδημίας, σε συνδυασμό με τις δυσμενείς επιπτώσεις, που μεταφράζονται σε 152.000 λιγότερους επιβάτες στο αεροδρόμιο της Σκιάθου από την αρχή της χρονιάς μέχρι σήμερα, σε σύγκριση με την περσινή σεζόν, αποτέλεσαν το κέντρο βάρους της χθεσινής ημερίδας της ΠΕΔ στη Σκιάθο. Σημαίνουσες προσωπικότητες της αυτοδιοίκησης, του τουρισμού και της ανάπτυξης παρευρέθηκαν στις εργασίες της ημερίδας, που πραγματοποιήθηκε χθες στο εμβληματικό ξενοδοχείο Skiathos Palace.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Η επόμενη ημέρα για τον τουρισμό στις Βόρειες Σποράδες εν μέσω της πανδημίας ήταν το αντικείμενο ημερίδας, που διοργάνωσε η Περιφερειακή Ενωση Δήμων Θεσσαλίας με τίτλο «Βόρειες Σποράδες, τουρισμός και πανδημία. Σχεδιάζουμε μαζί το μέλλον μας».

Χαιρετισμό απηύθυνε ο δήμαρχος Σκιάθου Θοδωρής Τζούμας, αναφερόμενος στο πλαίσιο θωράκισης του νησιού, ως ασφαλούς προορισμού. Στη συνέχεια ο βουλευτής Μαγνησίας Χρήστος Μπουκώρος αναφέρθηκε στην κατάσταση που έχει διαμορφωθεί, στην ανάγκη συνεργασίας για την αντιμετώπιση του προβλήματος, καθώς και στα επόμενα μέτρα της κυβέρνησης, που θα έχουν αναπτυξιακό χαρακτήρα, όπως υπογράμμισε. Χαιρετισμό απηύθυνε επίσης ο βουλευτής Μαγνησίας Θανάσης Λιούπης.

Εισηγητές στην ημερίδα ήταν οι Στέφανος Λαμπρόπουλος, airport manager στο αεροδρόμιο της Σκιάθου, καθηγητής Δημήτριος Μπούχαλης, διευθυντής του εργαστηρίου ηλεκτρονικού τουρισμού (eTourismLab) και αναπληρωτής διευθυντής του Διεθνούς Κέντρου για την Ερευνα Τουρισμού και Φιλοξενίας στο Πανεπιστήμιο Bournemouth της Αγγλίας), δρ. Ιωάννης Παππάς διευθυντής Μεσογείου στο Παγκόσμιο Συμβούλιο Αειφόρου Τουρισμού (GSTC), Γιώργος Ζαφείρης πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας και Γιώργος Ραχιώτης αναπληρωτής καθηγητής Επιδημιολογίας και Επαγγελματικής Υγιεινής στο Τμήμα Ιατρικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Μεταξύ των προβλημάτων που αναπτύχθηκαν στη χθεσινή ημερίδα της ΠΕΔ στη Σκιάθο η συχνότητα των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών, η πανδημία που ανέκοψε το μεγάλο κύμα των τουριστών και η ανάγκη ανάπτυξης εργαλείων, που θα ανοίξουν δρόμους ανάπτυξης ακόμη και στη διάρκεια της πανδημίας.

Την ανάγκη υιοθέτησης διαφορετικής πολιτικής για το τουριστικό προϊόν των Βορείων Σποράδων σε σχέση με τη χερσαία Μαγνησία υπογράμμισε ο πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας Γιώργος Ζαφείρης, με τον Στέφανο Λαμπρόπουλο, airport manager στο αεροδρόμιο της Σκιάθου, να υπογραμμίζει από την πλευρά του ότι μετά την περίοδο των ακυρώσεων διαφαίνονται αισιόδοξα μηνύματα καθώς προστίθενται καθημερινά πτήσεις.

Στη διάρκεια της χθεσινής ημερίδας διατυπώθηκαν και καταγράφηκαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν η Σκιάθος και τα νησιά των Βορείων Σποράδων γενικότερα, με τους δημάρχους να εκφράζουν την πρόθεση συνεργασίας και την ΠΕΔ, αντίστοιχα, τη διάθεση προώθησης των κοινών προβλημάτων σε όλους τους θεσμικούς φορείς.

Οι προτάσεις που καταγράφηκαν θα εξεταστούν προσεκτικά από την Επιτροπή Τουρισμού της ΠΕΔ, «ώστε με μια ομάδα αιρετών και επιστημόνων να μπορέσουμε να καταθέσουμε προτάσεις τις οποίες στη συνέχεια να υλοποιήσουμε» ανέφερε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ η Βασιλεία Αντωνιάδου, στέλεχος της ΠΕΔ, υπεύθυνη των οικονομικών, με εξειδίκευση στον τουριστικό τομέα.

Στην ημερίδα κλήθηκαν να παραστούν το διοικητικό συμβούλιο της ΠΕΔ Θεσσαλίας και το σύνολο των δημάρχων της περιφέρειας Θεσσαλίας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου