ΤΟΠΙΚΑ

Παιδιά με άποψη

παιδιά-με-άποψη-774711

Περισσότεροι από εκατό μαθητές της πρωτοβάθμιας συμμετείχαν στους διαγωνισμούς φωτογραφίας και ταινιών μικρού μήκους που διοργανώθηκαν πρόσφατα από τοπικούς φορείς, διατυπώνοντας τις απόψεις και τους προβληματισμούς τους, με αρωγό την δημιουργική έκφραση. Οι διακριθέντες μαθητές έλαβαν τα βραβεία τους στην διάρκεια της εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε χθες στο Αχίλλειο, με την συμμετοχή της χορωδίας του 20ου σχολείου Βόλου καθώς και των μουσικών συνόλων του 16ου και 30ου Δημοτικού Σχολείου Βόλου. Τα παιδιά συμμετείχαν με ενθουσιασμό στην διαδικασία, ενώ μέσα από τα έργα και την εκφραστική τους δεινότητα, απέδειξαν ότι η ώριμη σκέψη γεννιέται από το θρανίο.

Το 1ο βραβείο στον διαγωνισμό φωτογραφίας απονεμήθηκε στο Παναγιώτη Υζεράϊ, μαθητή του 2ου Λυκείου Γλώσσας Σκοπέλου, το 2ο στον Θοδωρή Σούλη, μαθητή του 13ου Δημοτικού Σχολείου Βόλου και το 3ο βραβείο απέσπασε ο Βασίλης Γιολδάσης, μαθητής του 2ου Δημοτικού Σχολείου Γλώσσας Σκοπέλου. Έπαινοι δόθηκαν αντίστοιχα στους μαθητές : Γιάννη Πατέρα, του 13ου Δημοτικού Βόλου, Γιάννη Καραγκούνη του 16ου Δημοτικού Σχολείου Βόλου και Μαίρη Μαρτίου του 2ου Δημοτικού Πορταριάς.

Στον διαγωνισμό ταινιών μικρού μήκους, το 1ο βραβείο μοιράστηκαν το Δημοτικό Σχολείο Ιωλκού και το 1ο Δημοτικό Βόλου, το 2ο απονεμήθηκε στην ομάδα του 2ου Δημοτικού Σχολείου Γλώσσας και το 3ο βραβείο, αντίστοιχα, στο 13ο Δημοτικό Σχολείο Βόλου.

Ο σχολικός διαγωνισμός ταινιών μικρού μήκους και φωτογραφίας με θέμα «Η πόλη μου» αποτέλεσε διοργανωτική σύμπραξη του Δήμου Βόλου, της Διεύθυνσης Π. Ε. Μαγνησίας, της Σύμπραξης Εκπαιδευτικών και της Φωτογραφικής Λέσχης Βόλου, με στόχο την ευαισθητοποίηση και την ανάπτυξη των καλλιτεχνικών δεξιοτήτων των μαθητών. Μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο Φίλιππος Κωνσταντινίδης, εκ μέρους της Σύμπραξης Εκπαιδευτικών, επεσήμανε ότι «διανύουμε τον όγδοο χρόνο του διαγωνισμού φωτογραφίας, με την βοήθεια του Δήμου, της Πρωτοβάθμιας, της Φωτογραφικής Λέσχης και παράλληλα το δεύτερο έτος του διαγωνισμού ταινιών μικρού μήκους, με την βοήθεια και την αρωγή του κ. Λάγδαρη και του επιτελείου του. Είναι σημαντικό, προσέθεσε ο ίδιος, η συγκεκριμένη πρωτοβουλία να συνεχιστεί».

Ο υπεύθυνος του γραφείου σχολικών δραστηριοτήτων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, Αντώνης Αντωνίου, ανέφερε από την πλευρά του ότι «η ματιά των παιδιών είναι αφοπλιστική, κινήθηκαν σε πολλά επίπεδα, ενώ η καταγραφή και οι απόψεις τους καταδεικνύουν τον σημερινό κόσμο και όσα συμβαίνουν. Κάθε φορά, προσέθεσε ο ίδιος, ο διαγωνισμός μας εκπλήσσει, διότι μας δίνει δείγματα μιας πιο ουσιαστικής και διεισδυτικής άποψης».

ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου