ΤΟΠΙΚΑ

Το 40% των επαγγελματιών αντεπεξέρχεται με δυσκολία σε βασικές υποχρεώσεις

το-40-των-επαγγελματιών-αντεπεξέρχεται-773676

Σοβαρό πρόβλημα αντιμετωπίζει το 40% των φορολογούμενων, καθώς δεν μπορεί να καλύψει ταυτόχρονα τις φορολογικές, τις ασφαλιστικές και τις λοιπές του υποχρεώσεις, με αποτέλεσμα να τις ιεραρχεί κατά προτεραιότητα.

Το παραπάνω πρόβλημα απασχολεί το σύνολο των φορολογουμένων, πολύ δε περισσότερο τους επαγγελματίες, οι οποίοι με πολύ μεγάλη δυσκολία τα βγάζουν πλέον πέρα.

«Πολλοί από τους επαγγελματίες δεν μπορούν να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους και δεν θα μπορέσουν να τις τακτοποιήσουν, γιατί σε αρκετές περιπτώσεις έχουμε σχεδόν ανυπαρξία τζίρων στο πρώτο εξάμηνο, με την έννοια ότι είναι πάρα πολύ χαμηλοί οι τζίροι. Η ρευστότητα πλέον δεν υπάρχει, μόνο σε ορισμένες επιχειρήσεις υπάρχει ρευστότητα και περισσότερο σε όσες σχετίζονται άμεσα ή έμμεσα με τον τουρισμό» υπογραμμίζει στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο πρόεδρος της ΟΕΒΕΜ, Τρύφωνας Πλαστάρας.

Μεγαλύτερη ρευστότητα, σε σχέση με άλλες κατηγορίες επιχειρήσεων, έχουν η εστίαση, τα είδη λαϊκής τέχνης και τα μαγαζιά τύπου ταχυφαγείου, όπως αναφέρει ο κ. Πλαστάρας. Ο ίδιος προσθέτει ότι «σύμφωνα με τα μηνύματα που έρχονται από τα νησιά, υπάρχει τουρισμός, αλλά όχι όπως παλιά. Οι περισσότεροι επιλέγουν τα all inclusive και πακέτα τα οποία είναι πιο οικονομικά, ενώ και ο νεανικός τουρισμός επιλέγει να κινείται περισσότερο σε περιπτώσεις γρήγορου φαγητού» επισημαίνει ο πρόεδρος της ΟΕΒΕΜ.

Μετά τη λήξη της τουριστικής περιόδου και με δεδομένο ότι προηγήθηκαν δυσμενείς καιρικές συνθήκες, ο κ. Πλαστάρας εκτιμά ότι «δεν θα καταστεί δυνατή η πολυπόθητη επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, για τους ξενοδόχους και τις επιχειρήσεις που σχετίζονται άμεσα ή έμμεσα με τον τουρισμό».

Συνεπεία των προαναφερθέντων, υιοθετείται ως λύση ανάγκης η επιλογή φορολογικών – ασφαλιστικών υποχρεώσεων. «Δηλαδή, κάθε επιχειρηματίας από μια σειρά υποχρεώσεων που έχει κάθε μήνα, επιλέγει να πληρώσει κατά προτεραιότητα τις πλέον αναγκαίες, γιατί μέσα σε αυτό τον κυκεώνα με τις υψηλές φορολογίες υπάρχουν και άλλες υποχρεώσεις, προς δάνεια και προς πάγια, που είναι σε ρύθμιση τα περισσότερα», τονίζει ο Τρύφωνας Πλαστάρας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου