ΤΟΠΙΚΑ

Εμβολιάζονται 130 άτομα στο Γηροκομείο Βόλου

εμβολιάζονται-130-άτομα-στο-γηροκομείο-β-772359

Τρόφιμοι και εργαζόμενοι στο Γηροκομείο Βόλου «θωρακίζονται» απέναντι στον κορονοϊό. 130 άτομα συνολικά αναμένεται να εμβολιαστούν σήμερα και αύριο Τρίτη, καθώς κλιμάκιο του ΕΟΔΥ μεταβαίνει στη δομή στο πλαίσιο του προγράμματος «Ελευθερία». Η διαδικασία θα ξεκινήσει σήμερα στις 11 το πρωί.

Ο πρόεδρος της διοίκησης Παύλος Πάνος μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ εξέφρασε την ικανοποίησή του, τονίζοντας ότι πρόκειται για «ιστορική στιγμή» και διαβεβαίωσε πως εκ μέρους της διοίκησης γίνεται κάθε δυνατή προσπάθεια, προκειμένου να προστατευθούν ηλικιωμένοι και προσωπικό από την πανδημία.

Σε ανακοίνωσή της, η διοίκηση του Γηροκομείου Βόλου, ενημερώνοντας για την έναρξη των εμβολιασμών, αναφέρει:

«Στις πρωτόγνωρες καταστάσεις που ζούμε λόγω της πανδημίας του Covid – 19 προσπαθούμε για το καλύτερο για την υγεία των ηλικιωμένων μας και των εργαζομένων μας, αφήνοντας τους ειδικούς σε θέματα Υγείας, και δη στον ΕΟΔΥ, να αποφασίζουν για τα μέτρα και τον χρόνο εφαρμογής τους.

Οσον αφορά το δημοσίευμα στον τοπικό ηλεκτρονικό τύπο για την αλλαγή ημερομηνίας σχετικά με τον εμβολιασμό κατά του Covid – 19 αντιλαμβανόμαστε ότι ένας προγραμματισμός ρουτίνας σχετικά με την ημερομηνία και την ώρα του εμβολιασμού θα ήταν το λογικό και προτιμητέο, παράλληλα όμως αντιλαμβανόμαστε ότι στις πρωτόγνωρες αυτές καταστάσεις πολλές φορές ο επαναπρογραμματισμός και η εκ νέου αξιολόγηση, όχι κάθε μέρα, αλλά κάθε ώρα, είναι κάτι αναπόφευκτο.

Μέχρι τώρα η συνεργασία μας με τον ΕΟΔΥ και ειδικότερα με την κα Ράνια Πινακά, επικεφαλής των ΚΟΜΥ (Κινητές Ομάδες Υγείας) Θεσσαλίας του ΕΟΔΥ, ήταν άψογη, απόδειξη τα άπειρα rapid αλλά και μοριακά tests που έχουν γίνει μέχρι σήμερα στο Ιδρυμά μας. Ευελπιστούμε έτσι να συνεχιστεί.

Κατόπιν επικοινωνίας με τον πρόεδρο του Ιδρύματος κ. Παύλο Πάνο μάς επιβεβαίωσε ότι τη Δευτέρα 25 Ιανουαρίου και την Τρίτη 26 θα αρχίσουν οι εμβολιασμοί στο Ιδρυμά μας.

Πιστεύουμε ότι παρά τα νέα κρούσματα σε δομές υγείας στην περιοχή μας οι εξελίξεις θα είναι τέτοιες ώστε να μην απαιτηθεί κάποια νέα αξιολόγηση και θα γίνει κανονικά ο προγραμματισμένος εμβολιασμός».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου