ΤΟΠΙΚΑ

Διάλεξη: με θέμα «Καινοτομικά προϊόντα τροποποιημένου ξύλου»

διάλεξη-με-θέμα-καινοτομικά-προϊόντ-77218

Διάλεξη με Θέμα «Καινοτομικά προϊόντα τροποποιημένου ξύλου: Εφαρμογές σε εξωτερικές κατασκευές» θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 30 Μαρτίου στις 11:00 στο Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Ομιλητής θα είναι ο καθηγητής Γεώργιος Μαντάνης.

Η διάλεξη αυτή αφορά στις σύγχρονες τεχνολογίες θερμικής και χημικής τροποποίησης του ξύλου, οι οποίες στοχεύουν σε εξόχως καινοτομικά προϊόντα ξύλου με βελτιωμένες φυσικές, μηχανικές, χημικές και βιολογικές ιδιότητες.

Ο ομιλητής, μετά από μια συνοπτική εισαγωγή στην έννοια της τροποποίησης (wood modification), θα επιχειρήσει με απλό τρόπο να εξηγήσει μειονεκτήματα του φυσικού υλικού, που χρήζουν και βελτίωσης και περιορισμού.

Στη συνέχεια, θα παρουσιάσει δύο από τα κυριότερα προϊόντα τροποποιημένης ξυλείας (modified wood) που ενδιαφέρουν τον νέο μηχανικό, σχεδιαστή και τεχνολόγο και έχουν σήμερα -στην Ευρώπη- εφαρμογή σε ποικίλες κατασκευές.

Πρόσθετα, θα αναλύσει συνοπτικά οι τεχνολογίες της ακετυλίωσης και της φουρφουρυλίωσης του ξύλου και δίνονται στοιχεία για τα πλεονεκτήματα των προϊόντων που παράγονται, με βάση τόσο τη διεθνή βιβλιογραφία, όσο και την ελληνική εμπειρία από συνεργασίες του εργαστηρίου.

Ακόμη, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα παρουσιαστεί η τεχνολογία της θερμικής τροποποίησης του ξύλου και -ενδεικτικά- ένα συναφές προϊόν, κατάλληλο για επενδύσεις κτιρίων και εξωτερικά δάπεδα.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθυνθούν στην ηλεκτρονική διεύθυνση:

https://www.civ.uth.gr/news/events/905

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου