ΤΟΠΙΚΑ

«Ερημώνουν» συνοικίες του Δήμου Βόλου, καθώς φαρμακεία μεταφέρονται στο κέντρο

ερημώνουν-συνοικίες-του-δήμου-βόλο-771720

Μια καινούργια κατάσταση έχει διαμορφωθεί το τελευταίο διάστημα στο Βόλο, μετά την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου για το άνοιγμα του επαγγέλματός των φαρμακοποιών. Συγκεκριμένα παρατηρούνται συνοικίες του Βόλου να «ερημώνουν» από φαρμακεία, τα οποία συσσωρεύονται όλα στον κεντρικό ιστό της πόλης. Ενδεικτικό της κατάστασης είναι ότι στην οδό Ιάσονος, σε αποστάσεις αναπνοής, λειτουργούν τέσσερα – πέντε φαρμακεία!

Την ίδια στιγμή υπάρχουν χωριά της Μαγνησίας, στα οποία έκλεισαν τα μοναδικά φαρμακεία που λειτουργούσαν και εξυπηρετούσαν τους κατοίκους των απομακρυσμένων περιοχών.

Ειδικότερα, όπως ανέφερε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο πρόεδρος του Συλλόγου Φαρμακοποιών Μαγνησίας κ. Κώστας Ματσιόλης, σήμερα δε λειτουργούν φαρμακεία ούτε στο Λαύκο, ούτε στην Αναύρα, ενώ πριν περίπου ένα χρόνο λειτουργούσαν κανονικά.

«Πράγματι, η ψήφιση του πολυνομοσχεδίου κατήργησε τους όρους και τις προϋποθέσεις που υπήρχαν για το άνοιγμα νέων φαρμακείων. Πλέον τα φαρμακεία μετακινούνται εκεί που υπάρχει εμπορική κίνηση και εγκαταλείπουν τις γειτονιές. Για την κατάσταση ευθύνεται τόσο η Κυβέρνηση, όσο και η μνημονιακή πολιτική που ακολουθήθηκε», τόνισε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του Συλλόγου Φαρμακοποιών Νομού Μαγνησίας κ. Κώστας Ματσιόλης, κρούοντας παράλληλα τον κώδωνα του κινδύνου για το μέλλον των φαρμακείων, επισημαίνοντας ότι ο κλάδος αντιμετωπίζει σοβαρή κρίση.

Επίσης, ο κ. Ματσιόλης εξέφρασε τον προβληματισμό του σχετικά με το ωράριο λειτουργίας των φαρμακείων. Οι φαρμακοποιοί, από την πρόσφατη γενική συνέλευση, αποφάσισαν να συνεχιστεί το ωράριο των εφημεριών, όπως είχε οριστεί για το 2014 για το Βόλο και τη νέα χρονιά, ενώ στη Ν. Ιωνία θα διπλασιαστεί, από το 2015, ο αριθμός των εφημερευόντων φαρμακείων από ένα σε δύο και στον Αλμυρό θα διανυκτερεύει ένα φαρμακείο. Μάλιστα, ανέφερε, ότι από τη στιγμή που το επιτρέπει ο νέος νόμος, υπάρχουν φαρμακοποιοί που επιλέγουν να λειτουργούν κανονικά τα Σαββατοκύριακα και δεν ανήκουν στην ομάδα των φαρμακοποιών που εφημερεύουν.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου