ΤΟΠΙΚΑ

2.800 Βολιώτες στηρίζουν τους «Γιατρούς χωρίς σύνορα»

2-800-βολιώτες-στηρίζουν-τους-γιατρούς-χ-771638

Ιδιαίτερα συγκινητική είναι η στήριξη 2.800 κατοίκων της Μαγνησίας στο έργο που επιτελούν οι «Γιατροί χωρίς σύνορα», στις ταραγμένες και μακρινές γωνιές του πλανήτη. Σύμφωνα με τα επίσημα στατιστικά στοιχεία που έχει στη διάθεσή του ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ, οι 2.000 ανώνυμοι δωρητές προέρχονται από το Βόλο, συνδράμοντας με όλες τους τις δυνάμεις, ακόμη και σε δύσκολες εποχές, το έργο προσφοράς της συγκεκριμένης ΜΚΟ.

Εξίσου συγκινητική είναι η συνδρομή διδασκόντων και μαθητών 44 σχολείων της Μαγνησίας, που έχουν προσφέρει συντονισμένα, με τη συμμετοχή των Συλλόγων γονέων και κηδεμόνων, το υστέρημα της αγάπης τους.

Μια μεγάλη αγκαλιά, στο έργο της ίδιας οργάνωσης, έχουν ανοίξει περισσότεροι από

10 σύλλογοι, καθώς επίσης 30 φαρμακεία της περιοχής μας, που διέθεσαν προς πώληση τις «παστίλιες για τον πόνο του άλλου», προκειμένου να ανακουφίσουν χιλιάδες ανθρώπινες ψυχές.

«Ολοι οι υποστηρικτές μας είναι άνθρωποι που συγκινούνται, ευαισθητοποιούνται για όσα συμβαίνουν γύρω τους, από τις ανάγκες που έχουν άλλοι άνθρωποι γύρω μας, είτε πολύ κοντά μας, είτε και μακρύτερα, κι αποφασίζουν να κάνουν κάτι για να τους βοηθήσουν, για να ανακουφίσουν τον πόνο, να τους κρατήσουν στη ζωή», υπογραμμίζει η Μαρία Νομικού, διευθύντρια ανεύρεσης πόρων.

Σχολιάζοντας, παράλληλα, τις κοινωνικές ευαισθησίες που χαρακτηρίζουν την περιοχή μας, η κ. Νομικού τονίζει ότι: «αυτό που μας συγκινεί περισσότερο είναι ότι ακόμη και σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία, δεν μας έχουν εγκαταλείψει οι κάτοικοι της Μαγνησίας. Ακόμα και με μικρότερες εισφορές, εξακολουθούν να έχουν τη διάθεση να προσφέρουν».

Η περίοδος της κρίσης έχει συμβάλει, αναμφίβολα, στη μείωση των εισφορών του κόσμου γενικότερα, και των εσόδων, ταυτόχρονα, της συγκεκριμένης ΜΚΟ, που «δεν βασίζεται σε θεσμικούς πόρους», όπως αναφέρει η διευθύντρια ανεύρεσης πόρων, για να προσθέσει ότι: «η πλειοψηφία των εσόδων μας, αν όχι στο 100%, στο 99,9%, είναι πάντοτε ιδιωτικοί πόροι, κι αυτό δυσκολεύει τις προσπάθειές μας να ανταποκρινόμαστε στις ανάγκες οι οποίες παραμένουν».

Παρά τις αντικειμενικές δυσκολίες που υπάρχουν, ωστόσο, το πολύτιμο έργο προσφοράς και οι προσπάθειες συνεχίζονται, προς κάθε κατεύθυνση. «Η τελευταία περίοδος είναι πάρα πολύ δύσκολη και απαιτητική, οι “Γιατροί χωρίς σύνορα” διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στην προσπάθεια αντιμετώπισης της επιδημίας του Εμπολα και προσπαθούμε να την ελέγξουμε. Ταυτόχρονα, όμως, υπάρχουν πολλές περιοχές όπου η βία και οι ένοπλες συγκρούσεις μαίνονται» σημειώνει η κ. Νομικού, δίνοντας το στίγμα της παρουσίας των «Γιατρών χωρίς σύνορα» στις εμπόλεμες ζώνες του πλανήτη.

«Είμαστε σε περισσότερες από 65 χώρες σε όλο τον πλανήτη και κάθε χρόνο περίπου 8 εκατομμύρια άνθρωποι δέχονται τις ιατρικές μας υπηρεσίες. Στις περισσότερες από αυτές τις περιπτώσεις, το να έχουν πρόσβαση στην υγεία, καταλήγει η ίδια, είναι θέμα ζωής ή θανάτου».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου