ΤΟΠΙΚΑ

Ένα βήμα πριν την είσοδο στην Ολυμπιακή Ομάδα Αστρονομίας δύο Βολιώτες μαθητές

ένα-βήμα-πριν-την-είσοδο-στην-ολυμπιακ-770413

Ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα της 2ης φάσης του Πανελληνίου Διαγωνισμού

Από την Εταιρεία Αστρονομίας και Διαστήματος, με έδρα το Βόλο, ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα της 2ης φάσης «Ίππαρχος» του 26ου Πανελληνίου Μαθητικού Διαγωνισμού Αστρονομίας και Διαστημικής 2021 και δεν απομένει παρά ένα ακόμη βήμα (στην 3η φάση) για την είσοδο στην Ολυμπιακή Ομάδα και την ανάδειξη των νικητών του φετινού διαγωνισμού, που γίνεται για πρώτη φορά διαδικτυακά (τόσο κατά την 1η όσο και κατά την 2η φάση).

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα αυτά επιτυχόντες είναι 22 μαθητές και μαθήτριες του Λυκείου και 15 μαθητές και μαθήτριες του Γυμνασίου, από όλα τα μέρη της Ελλάδος.

Τα συνολικά αποτελέσματα έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της Εταιρείας https://contest.astronomos.gr/.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ανάμεσα στους επιτυχόντες είναι και δύο μαθητές που κατάγονται από το Βόλο. Πρόκειται για τον μαθητή Βασίλειο Μηλαρά, του 2ου Λυκείου Νέας Ιωνίας Βόλου, που ήρθε 5ος στο διαγωνισμό του Λυκείου και για τον μαθητή Σαρακατσάνο Απόστολο, του Μουσικού Γυμνασίου Βόλου, που ήρθε 9ος στο διαγωνισμό του Γυμνασίου.

Η επόμενη 3η και τελική φάση «Πτολεμαίος» του Διαγωνισμού θα πραγματοποιηθεί το Σαββατοκύριακο, 27 και 28 Φεβρουαρίου 2021, οπότε οι μαθητές θα έχουν τριπλή εξέταση, (Θεωρία, Παρατήρηση και Ανάλυση Δεδομένων), προκειμένου να επιλεγούν οι 5 πρώτοι, που θα στελεχώσουν τις δύο Ολυμπιακές Ομάδες Αστρονομίας και Αστροφυσικής του 2021 του Λυκείου και του έτους 2022 του Γυμνασίου.

Η 3η φάση του διαγωνισμού αυτού σύμφωνα με την αρχική Προκήρυξη και έγκριση του Υπουργείου Παιδείας είναι να διεξαχθεί στο Βόλο.

«Ελπίζουμε ότι μέχρι τότε θα έχουν αρθεί τα περιοριστικά μέτρα περί αποφυγής διασποράς του COVID-19 και θα έχει επιτραπεί η μετακίνηση από νομό σε νομό. Σε αντίθετη περίπτωση, οφείλουν οι διαγωνιζόμενοι να γνωρίζουν ότι θα συνεδριάσει η Επιτροπή του Διαγωνισμού και θα αποφασίσει ανάλογα είτε για αναβολή της 3ης φάσης (έως ότου επιτραπεί η μετακίνηση) είτε να γίνει αλλά με αυστηρή ηλεκτρονική επιτήρηση και πάντα σύμφωνα με τους κανόνες δίκαιης και αμερόληπτης συμμετοχής», επισημαίνεται σε ανακοίνωση της Εταιρείας Αστρονομίας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου