ΤΟΠΙΚΑ

Παράσταση διαμαρτυρίας από τις καθαρίστριες του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

παράσταση-διαμαρτυρίας-από-τις-καθαρ-77010

Απαίτησαν από τον Πρύτανη να σταματήσει ο διαγωνισμός για την ανάδειξη εργολάβου καθαριότητας

Παράσταση διαμαρτυρίας στον Πρύτανη, Γιώργο Πετράκο, πραγματοποίησαν χθες καθαρίστριες του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, διαμαρτυρόμενες για τη λήξη της σύμβασης έργου και την είσοδο στο ίδρυμα, εργολάβου που θα αναλάβει πλέον την καθαριότητα.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Οι καθαρίστριες είχαν στο πλευρό τους συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ αλλά και φοιτητές του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών. Οπως είναι γνωστό, στις 30 Σεπτεμβρίου έληξε η σύμβαση έργου που είχαν υπογράψει οι 27 καθαρίστριες με την Επιτροπή Ερευνών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Η σύμβαση, παρατάθηκε για έναν ακόμη μήνα, έως τέλος Οκτωβρίου, μέχρι να ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός για την ανάδειξη του εργολάβου που θα αναλάβει έως τέλος του έτους την καθαριότητα των κτιρίων του ιδρύματος. Θα γίνει μάλιστα και νέος διαγωνισμός για την ανάθεση της καθαριότητας σε ιδιώτη για τα επόμενα τρία χρόνια.

Η είσοδος εργολάβου και πάλι στο Π.Θ., ξεσήκωσε τις καθαρίστριες, που κινδυνεύουν να μείνουν άνεργες. Η εργολαβία προβλέπει ότι το προσωπικό που θα προσληφθεί θα εργάζεται το μισό μήνα πενθήμερα και τετράωρα και το άλλο μισό ανά δεύτερη ημέρα επίσης τετράωρα. Κανείς όμως δεν μπορεί να εγγυηθεί ότι το προσωπικό που θα προσλάβει ο εργολάβος, θα είναι από το ήδη υπάρχον εργατικό δυναμικό στο ίδρυμα.

Οι τόνοι στη συνάντηση με τον Πρύτανη, Γ. Πετράκο ανέβηκαν, με τις καθαρίστριες να απαιτούν να σταματήσει ο διαγωνισμός και την καθαριότητα να αναλάβουν οι ίδιες με εργασιακές συμβάσεις.

Από την πλευρά του ο κ. Πετράκος, ενημέρωσε ότι δεν υπάρχουν χρήματα και γι’ αυτό το λόγο το Π.Θ. καταφεύγει στη λύση της εργολαβίας. Υποσχέθηκε ότι θα πιέσει τον εργολάβο που θα αναδειχθεί να προσλάβει τις ίδιες προκειμένου να μη χάσουν τη δουλειά τους.

Οι ίδιες όμως κατήγγειλαν κοροϊδία και διεμήνυσαν ότι θα προχωρήσουν σε δυναμικές κινητοποιήσεις, πριν εγκαταλείψουν τις σκούπες.

(φωτο: αρχείου)

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου