ΤΟΠΙΚΑ

Οχι στην αποδυνάμωση

οχι-στην-αποδυνάμωση-769990

Επιστολή του Δημάρχου Βόλου στον Υπουργό Υγείας

Ανδρέα Λυκουρέντζο

Την έντονη ανησυχία της τοπικής κοινωνίας για τη συνεχιζόμενη αποδυνάμωση του Νοσοκομείου Βόλου σε ιατρικό προσωπικό, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για το επίπεδο της παρεχόμενης νοσοκομειακής περίθαλψης, μεταφέρει με επιστολή του στον Υπουργό Υγείας κ. Ανδρέα Λυκουρέντζο ο Δήμαρχος Βόλου κ. Πάνος Σκοτινιώτης, σημειώνοντας μεταξύ άλλων ότι το Νοσοκομείο του Βόλου εξυπηρετεί όχι μόνο τους μόνιμους κατοίκους του Νομού Μαγνησίας, αλλά και μεγάλο αριθμό επισκεπτών, με δεδομένη την τουριστική φυσιογνωμία της περιοχής (Βόλος, Πήλιο, νησιά των Βορείων Σποράδων κ.λ.π.).

«Δυστυχώς η πολιτεία, παρά τις συνεχείς επισημάνσεις και διαμαρτυρίες των συνδικαλιστικών οργάνων των γιατρών και των άλλων εργαζομένων στο Νοσοκομείο, αλλά και του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου, συνεχίζει να μην αντιδρά στη συνεχή συρρίκνωση του Νοσοκομείου, το οποίο, για να λειτουργήσει επ’ ωφελεία των τοπικής κοινωνίας και να επιτελέσει τον πολύ σημαντικό ρόλο του, έχει απόλυτη ανάγκη από την επαρκή και ορθολογική στελέχωση κλινικών και εργαστηρίων. Αν αυτό δεν γίνει άμεσα, είναι βέβαιο πως θα οδηγηθούμε σε κλείσιμο Κλινικών και υποβάθμιση πολλών άλλων», τονίζει χαρακτηριστικά ο κ. Σκοτινιώτης.

Καταλήγοντας, ο Δήμαρχος επισημαίνει την ανάγκη να υπάρξει άμεση, προσωπική παρέμβαση του Υπουργού Υγείας, ώστε να εξασφαλιστεί η επαρκής στελέχωση όλων των οργανικών μονάδων του Νοσοκομείου Βόλου. «Σε διαφορετική περίπτωση», όπως συγκεκριμένα αναφέρει απευθυνόμενος στον κ. Λυκουρέντζο, «να γνωρίζετε ότι όχι μόνο το ιατρικό, νοσηλευτικό, παραϊατρικό, διοικητικό και τεχνικό προσωπικό του Νοσοκομείου, αλλά η τοπική κοινωνία και οι φορείς της στο σύνολό τους, είναι αποφασισμένοι να αντιδράσουν και να διεκδικήσουν σθεναρά το δικαίωμα στην υγεία, ως δημόσιο αγαθό».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου