ΤΟΠΙΚΑ

Αναφορά Μεϊκόπουλου για τα ενοίκια επαγγελματικής στέγης

αναφορά-μεϊκόπουλου-για-τα-ενοίκια-επ-769187

Αναφορά προς τον υπουργό Οικονομικών σχετικά με την κάλυψη του 40% των μισθωμάτων στον κλάδο του εμπορίου από την πολιτεία κατέθεσε ο βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Μεϊκόπουλος, διαβιβάζοντας σχετική επιστολή των εμπορικών συλλόγων της Θεσσαλίας. Την αναφορά συνυπέγραψαν και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Άννα Βαγενά, Σπυρίδων Λάππας, Βασίλειος Κόκκαλης, Αθανάσιος Παπαδόπουλος, Αικατερίνη Παπανάτσιου

Όπως επισημαίνεται στην αναφορά, η απόφαση του Υπουργείου Οικονομικών να μην συμπεριλάβει και το λιανικό εμπόριο, όπως έπραξε για την εστίαση, στην επέκταση της μείωσης ενοικίου 40% για τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο πλήττει τον εμπορικό κόσμο.

«Η εμπορική μίσθωση αποτελεί τη σημαντικότερη μεταβλητή για το λειτουργικό κόστος των εμπορικών επιχειρήσεων και απαιτεί συνολικότερη και μεγαλύτερης διάρκειας διαχείριση, συνεπώς η εξαίρεση του εμπορίου από τη ρύθμιση αυτή σε μία περίοδο που ο τζίρος των εμπορικών καταστημάτων έχει δεχθεί τεράστιες πιέσεις δεν γίνεται κατανοητή από τον εμπορικό κόσμο» συνεχίζει ο κ. Μεϊκόπουλος και ζητά την οριστική διευθέτηση του προβλήματος, σημειώνοντας πως «μόνο με αυτόν τον τρόπο θα ανακοπούν, έστω και εν μέρει, οι επιπτώσεις της πανδημίας και θα δημιουργηθούν οι συνθήκες για τους εμπόρους να ανακάμψουν και να μπορέσουν να προσελκύσουν ξανά τους καταναλωτές στα καταστήματά τους».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου