ΤΟΠΙΚΑ

Τελευταία ευκαιρία για μηχανογραφικά

τελευταία-ευκαιρία-για-μηχανογραφικ-769174

Υποψήφιοι της Μαγνησίας αλλάζουν κωδικούς στα σχολεία για να κάνουν διορθώσεις – Βγήκαν χθες οι βαθμοί των ειδικών μαθημάτων

Τελευταία ευκαιρία για τους υποψηφίους της Μαγνησίας που έλαβαν μέρος στις φετινές πανελλαδικές εξετάσεις προκειμένου να συμπληρώσουν «έξυπνα» τα μηχανογραφικά τους δελτία και να διεκδικήσουν την εισαγωγή τους στις σχολές προτίμησής τους. Χθες ανακοινώθηκαν και οι βαθμολογίες στα ειδικά μαθήματα, στα οποία έλαβαν μέρος 435 υποψήφιοι από τον νομό, οι οποίοι με βάση και την επιπλέον βαθμολογική συγκομιδή μπορούν να δηλώσουν πανεπιστημιακά τμήματα για τη συνέχιση των σπουδών τους.

Μεθαύριο, Δευτέρα 20 Ιουλίου, τα μεσάνυκτα λήγει η προθεσμία κατάθεσης των μηχανογραφικών δελτίων των υποψηφίων, μετά την παράταση που δόθηκε. Στη Μαγνησία αρκετοί υποψήφιοι είχαν οριστικοποιήσει τα μηχανογραφικά τους τις προηγούμενες ημέρες. Κάποιοι από αυτούς όμως επιθυμούν να προχωρήσουν σε αλλαγές οι οποίες δεν γίνονται δεκτές μετά την οριστικοποίηση.

Τις τελευταίες ημέρες υποψήφιοι απευθύνονται στα γραφεία της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας για να αναζητήσουν λύση, που όμως έρχεται μέσα από τα σχολεία τους τα οποία θα ανοίξουν μεθαύριο, Δευτέρα. Σύμφωνα με την υπεύθυνη εκπαιδευτικών θεμάτων Μαγνησίας, Ρηγώ Φασουράκη, για να αλλάξουν τα μηχανογραφικά τους οι υποψήφιοι θα πρέπει να πάρουν νέους κωδικούς από τα σχολεία τους, τα οποία θα παραμείνουν ανοιχτά τη Δευτέρα. «Αυτό που πρέπει να προσέξουν οι υποψήφιοι είναι η οριστικοποίηση των μηχανογραφικών τους», τόνισε η κ. Φασουράκη. Μέχρι τη Δευτέρα 20-7 τα μεσάνυχτα όλοι οι υποψήφιοι θα πρέπει να οριστικοποιήσουν το μηχανογραφικό τους, επιλέγοντας «Οριστικοποίηση», στην ειδική πλατφόρμα του υπουργείου Παιδείας, στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://exams.it.minedu.gov.gr.

Μετά τα μεσάνυχτα της Δευτέρας, η ειδική εφαρμογή για την κατάθεση του μηχανογραφικού δελτίου θα κλείσει και θα αρχίσει ο έλεγχος και η επεξεργασία των προτιμήσεων των υποψηφίων.

Μεσαίες βαθμολογίες στα ειδικά μαθήματα

Χθες εκδόθηκαν και οι βαθμολογίες στα ειδικά μαθήματα που έδωσαν 435 υποψήφιοι της Μαγνησίας. Τα ειδικά μαθήματα δίνονται από υποψηφίους που στοχεύουν σε συγκεκριμένα τμήματα της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Και στα ειδικά μαθήματα, ο κανόνας ήταν οι μεσαίες βαθμολογίες που απέσπασαν οι υποψήφιοι.

Στο μάθημα των Αγγλικών ο μεγαλύτερος αριθμός υποψηφίων έγραψε μεταξύ 12 και 15. Στην ίδια βαθμολογική κλίμακα εντάσσεται και ο μεγαλύτερος αριθμός υποψηφίων που έδωσαν ελεύθερο σχέδιο. Στο γραμμικό σχέδιο καταγράφτηκαν καλύτερες βαθμολογίες μεταξύ 15 και 18, όπως και τις ξένες γλώσσες γαλλικά, γερμανικά, ιταλικά και ισπανικά. Στην αρμονία το 40% και πλέον των υποψηφίων κινήθηκε στη βάση του 10 και κάτω από αυτή, στη μουσική αντίληψη και γνώση οι υποψήφιοι έγραψαν από 0 έως 10 και στη μουσική εκτέλεση και ερμηνεία το μεγαλύτερο μέρος των υποψηφίων συγκεντρώνει βαθμό από 18 έως 20.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου