ΤΟΠΙΚΑ

Παραγωγοί της λαϊκής κοντά στο Ορφανοτροφείο Βόλου

παραγωγοί-της-λαϊκής-κοντά-στο-ορφανο-769162

Κάθετη η μείωση χρηματικών εισφορών στο ιδρυμα λόγω της πανδημίας

Συγκινητική είναι η έμπρακτη συμπαράσταση παραγωγών της λαϊκής στο Ορφανοτροφείο του Βόλου, σε μια περίοδο εξαιρετικά δύσκολη με κάθετη μείωση των χρηματικών εισφορών. Το ίδρυμα που παραμένει στις επάλξεις της προσφοράς επί σειρά δεκαετιών έχει ανάγκη τη στήριξη της τοπικής κοινωνίας αλλά και ευρύτερα, για να συνεχίσει το πολύτιμο έργο του, διατηρώντας ανοιχτή την αγκαλιά στα παιδιά που την έχουν ανάγκη.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Εξαιρετικά σημαντική και συγκινητική, ταυτόχρονα, κίνηση, η τροφοδοσία του Ιδρύματος με φρέσκα φρούτα και λαχανικά κάθε εβδομάδα, προκειμένου να εμπλουτίζεται με όλα τα αναγκαία η καθημερινή διατροφή των παιδιών του Ορφανοτροφείου.

Αμεση ήταν η ανταπόκριση παραγωγών της λαϊκής στο κάλεσμα στήριξης της γενικής γραμματέως στο ΔΣ του Ιδρύματος Τώνιας Γιαννουσά, η οποία υπογράμμισε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ότι «εξασφαλίστηκαν ικανές ποσότητες φρούτων και λαχανικών για την καθημερινή διατροφή των παιδιών του Ιδρύματος, χάρη στην πρόθυμη προσφορά των παραγωγών της λαϊκής και την συγκινητική συνδρομή του Γιάννη Γαβρινιώτη, εθελοντή στο ιδρυμα και παραγωγού που διαθέτει τα προϊόντα του στην λαϊκή».

Η προσφορά ήρθε σε μια καίρια στιγμή, κατά την οποία οι προσπάθειες για τη στήριξη του Ορφανοτροφείου καταβάλλονται εκ των ενόντων, από τη διοίκηση και το έμψυχο δυναμικό, που ένωσαν τις δυνάμεις τους, για να αντιμετωπίσουν με σθένος μια ακόμη δύσκολη περίοδο.

Αναφερόμενη στο οικονομικό σκέλος, η κ. Γιαννουσά τόνισε ότι «απευθύνουμε έκκληση στην τοπική κοινωνία για χρηματικές εισφορές, στον βαθμό των δυνατοτήτων του καθενός. Είμαστε ευγνώμονες για την συμπαράσταση της τοπικής κοινωνίας, αλλά χρειαζόμαστε περισσότερη οικονομική στήριξη για την κάλυψη των αναγκών του Ιδρύματος».

Περιγράφοντας την καθημερινή πραγματικότητα που έχει διαμορφώσει η περίοδος της πανδημίας, ο πρόεδρος του ιδρύματος Κώστας Θεοδώρου υπογράμμισε από την πλευρά του ότι: «Αυτή τη στιγμή δεν έχουμε καμία βοήθεια από την πολιτεία, ούτε την επιχορήγηση που πρέπει να πάρουμε, αλλά ούτε μπορούμε να υπαχθούμε σε κάποια χρηματοδοτικά προγράμματα που θα μπορούσαν να βοηθήσουν το ίδρυμα, λόγω του ισχύοντος νομικού καθεστώτος των ιδρυμάτων μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα».

Επιπροσθέτως, επεσήμανε ότι «δεν κατέστη δυνατόν να λάβουμε την επιχορήγηση το 2019 γιατί εξαντλήθηκαν όλοι οι κωδικοί και περιμένουμε τους κωδικούς του 2020». Απευθυνόμενος, παράλληλα, στην τοπική κοινωνία, τόνισε ότι «είναι γνωστή η προσφορά του Ορφανοτροφείου επί σειρά δεκαετιών και είναι απαραίτητη η δυναμική του εθελοντισμού. Είμαστε πολύ προβληματισμένοι για το οικονομικό σκέλος και ζητούμε την οικονομική στήριξη των συμπολιτών μας αλλά και ευρύτερα, ακόμη και όσων ζουν έξω από την πόλη μας, είτε στο εξωτερικό και έχουν την δυνατότητα και την διάθεση να συμπαρασταθούν».

Πανηγυρίζει το εκκλησάκι του Ορφανοτροφείου

Πανηγυρίζει το εκκλησάκι του Ορφανοτροφείου Βόλου την Κυριακή 27 Ιουλίου, μέρα κατά την οποία η εκκλησία τιμά την μνήμη του Αγίου ενδόξου μεγαλομάρτυρος Παντελεήμονος του Ιαματικού. Την παραμονή, Κυριακή 26 Ιουλίου στις 20:00, θα τελεστεί μέγας αρχιερατικός εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Δημητριάδος Ιγνατίου.

Ανήμερα της εορτής, 7:30-10:30 π.μ., θα τελεστεί όρθρος και πανηγυρική θεία λειτουργία προεξάρχοντος του ιεροκήρυκος της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος. Ανήμερα της εορτής Δευτέρα 27 Ιουλίου στις 6:00 μ.μ. θα τελεστεί εσπερινός και παράκληση προς τον Αγιο.

«Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ιδρύματος και η Φιλόπτωχος Αδελφότητα Βόλου σας καλούν να συμμετάσχετε στις εκδηλώσεις και να ενισχύσετε τις δράσεις του Ιδρύματος στηρίζοντας τα φιλοξενούμενα παιδιά» υπογραμμίζεται σε ανακοίνωση του Ιδρύματος.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου