ΤΟΠΙΚΑ

Συντήρηση στο Χιονοδρομικό

συντήρηση-στο-χιονοδρομικό-76888

Σε μία εβδομάδα αναμένεται να ολοκληρωθούν οι εργασίες συντήρησης στους αναβατήρες και τις βοηθητικές εγκαταστάσεις του Χιονοδρομικού Κέντρου Πηλίου. Ήδη έχουν γίνει δοκιμές, ενώ το σαββατοκύριακο πρόκειται να πραγματοποιηθεί η τελική λειτουργική δοκιμή των αναβατήρων με πλήρες φορτίο.

Σύμφωνα με τον Αντιπεριφερειάρχη Αργύρη Κοπάνα, το Χιονοδρομικό Κέντρο θα είναι έτοιμο να λειτουργήσει με ασφάλεια ως προς τον ηλεκτρομηχανολογικό εξοπλισμό μέσα στον Δεκέμβριο.

Το έργο για τη συντήρηση των αναβατήρων και των βοηθητικών εγκαταστάσεων, προϋπολογισμού 60.000 ευρώ, χρηματοδοτείται από πόρους της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας. Οι εργασίες περιλαμβάνουν συνοπτικά τον έλεγχο των καρεκλών, των ράουλων, των πυλώνων και των συστημάτων λειτουργίας και ασφαλείας, το γρασάρισμα, την αντικατάσταση φθαρμένων εξαρτημάτων, τις δοκιμές των φρένων και των κινητήρων, καθώς και την έκδοση πιστοποιητικού ασφαλούς λειτουργίας από πιστοποιημένο και εξειδικευμένο φορέα. «Η ασφάλεια λοιπόν και η αξιοπιστία αποτελούν τους άξονες γύρω από τους οποίους περιστρέφεται για φέτος η προσοχή, η σκέψη και η προσπάθειά μας.

Για αυτό το λόγο έχει δοθεί εντολή στη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Π.Ε να παρακολουθεί στενά και να επιβλέπει επιμελώς την εκτέλεση των εργασιών προς την κατεύθυνση της διασφάλισης της ποιότητας των εργασιών και των υλικών, αλλά και της συλλογής όλων των προβλεπόμενων πιστοποιητικών», ενημέρωσε ο Αντιπεριφερειάρχης. Η Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας βρίσκεται σε συνεχή επαφή με την ΕΒΕΤΑΜ, που ελέγχει και πιστοποιεί την ασφαλή λειτουργία. Ασφαλτοστρώσεις

Την ίδια ώρα, επιχείρηση «επούλωσης των πληγών του οδικού δικτύου» είναι η ονομασία που έχει δώσει η Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας στις εργασίες ασφαλτόστρωσης δρόμων. Στο μεγαλύτερο τμήμα του το οδικό δίκτυο στη Μαγνησία είναι γερασμένο και ασυντήρητο.

Προτεραιότητα δίνεται στα σημεία μεγαλύτερης επικινδυνότητας και συχνότερης κυκλοφορίας. Σύμφωνα με τον Αργ. Κοπάνα, «σε μια περίοδο περιορισμένων οικονομικών δυνατοτήτων παλεύουμε να στηρίξουμε ένα δίκτυο, που δείχνει να καταρρέει και να εξασφαλίσουμε τη βατότητα των δρόμων».

Διάστρωση ασφαλτομίγματος έγινε σε κατεστραμμένα τμήματα από το Ελευθεροχώρι προς την εθνική οδό Φαρσάλων και βρίσκονται σε εξέλιξη ασφαλτοστρώσεις σε κατεστραμμένα κομμάτια του δρόμου από Κανάλια προς Κεραμίδι. Στα συγκεκριμένα σημεία η κατάσταση του οδοστρώματος χαρακτηρίζεται αποκαρδιωτική, αφού είχαν μείνει για χρόνια ασυντήρητα.

Ακολουθεί νέα εργολαβία ύψους 400.000 ευρώ, ενώ προχωρά η κατασκευή τεχνικών έργων σε διάφορα σημεία του οδικού δικτύου, που αφορούν κατά κύριο λόγο στην κατασκευή τοιχίων αντιστήριξης που συγκρατούν και στηρίζουν το οδόστρωμα σε τμήματα του δρόμου που έχουν παρουσιαστεί ρωγμές και καθιζήσεις. Σε πολλές μάλιστα περιπτώσεις υπήρξε ολοκληρωτική αποκοπή της ασφάλτου και δημιουργία μεγάλων οπών και ρηγμάτων.

Ολοκληρώθηκε ήδη η κατασκευή τοιχίων σε πολύ επικίνδυνα σημεία , όπως στο 7ο χλμ. Χάνια –Καράβωμα, στο δρόμο Χάνια – Δράκεια και Δράκεια – Αγριά και πριν λίγες ημέρες στην Νταμούχαρη. Αντίστοιχα έργα πραγματοποιήθηκαν σε Μακρυρράχη, Τσαγκαράδα, Καλαμάκι, Λαμπινού, Σέσκλο, Ανακασιά.

Ολοκλήρωση δρόμου στην Πέρδικα Αλμυρού Ο κ. Κοπάνας ενημέρωσε ότι ολοκληρώνεται ο καινούργιος δρόμος από Πέρδικα Αλμυρού έως την Ε.Ο Μικροθηβών – Φαρσάλων. Πρόκειται για ένα σύγχρονο δρόμο που ενώνει την επαρχία Αλμυρού με την επαρχία Φαρσάλων, αλλά και με χωριά του Δήμου Ρήγα Φεραίου.

Μετά τη διάνοιξη και την διαπλάτυνση έχει ολοκληρωθεί η ασφαλτόστρωση, η διαγράμμιση και έχει διαμορφωθεί ο ισόπεδος κόμβος στη συμβολή του δρόμου με την Ε.Ο Μικροθηβών – Φαρσάλων. Απομένει να τοποθετηθούν ρυθμιστικές πινακίδες. «Σε πείσμα των καιρών, των δύσκολων καιρών, εξακολουθούμε να αγωνιζόμαστε, να παλεύουμε και να δίνουμε λύσεις», δήλωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου