ΤΟΠΙΚΑ

Εσπασε το φράγμα των 2.000 εμβολιασμών στη Μαγνησία

εσπασε-το-φράγμα-των-2-000-εμβολιασμών-στη-768782

Συνολικά 200 άτομα σε δύο ημέρες έκαναν την πρώτη δόση στο Κέντρο Υγείας Αλμυρού, που άνοιξε νέα εμβολιαστική γραμμή

Εσπασε το φράγμα των 2.000 εμβολιασμών η Μαγνησία χθες. Συνολικά στα εμβολιαστικά κέντρα που λειτουργούν στο Αχιλλοπούλειο Νοσοκομείο Βόλου, το Κέντρο Υγείας Αργαλαστής και το Κέντρο Υγείας Αλμυρού, που μπήκε στη γραμμή τις δύο τελευταίες μέρες, έχουν εμβολιαστεί συνολικά κατά του κορονοϊού 2.200 άτομα, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμού.

Στο Κέντρο Υγείας Αλμυρού που είναι η τελευταία εμβολιαστική γραμμή που άνοιξε στη Μαγνησία προχθές, μέσα σε δυόμιση ημέρες εμβολιάστηκαν συνολικά 200 άτομα, ηλικιωμένοι άνω των 85 χρόνων που είναι σε προτεραιότητα και ιδιώτες γιατροί της περιοχής. Σύμφωνα με τον Δημήτρη Ξηραδάκη, διευθυντή του Κέντρου Υγείας Αλμυρού που μίλησε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, η διαδικασία κύλησε ομαλά χωρίς προβλήματα και χωρίς να καταγραφεί παρενέργεια σε όσους εμβολιάστηκαν. «Είμαστε επί ποδός θέλοντας να εξυπηρετήσουμε όλους όσοι προσέρχονται για να εμβολιαστούν. Η συμμετοχή είναι ιδιαίτερα ικανοποιητική και αυτό είναι ένα ελπιδοφόρο μήνυμα, ότι οι πολίτες έχουν πειστεί να θωρακιστούν απέναντι στον κορονοϊό», σημείωσε χαρακτηριστικά ο ίδιος.

Για τη λειτουργία του Εμβολιαστικού Κέντρου στον Αλμυρό έχουν επιστρατευθεί οι δύο επισκέπτριες υγείας της δομής, δύο γιατροί καθώς και νοσηλεύτριες. Το Κέντρο Υγείας αναμένεται να παραλάβει νέες δόσεις τις αμέσως επόμενες μέρες από την αποθήκη που φυλάσσονται τα εμβόλια στην Καρδίτσα.

Στο Αχιλλοπούλειο και στο Κέντρο Υγείας Αργαλαστής επίσης συνεχίζονται απρόσκοπτα οι εμβολιασμοί τόσο σε υπερήλικες όσο και στα Σώματα Ασφαλείας, φαρμακοποιούς και ιδιώτες γιατρούς.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου