ΤΟΠΙΚΑ

«Έρχονται μέτρα ενίσχυσης του περιφερειακού Τύπου»

έρχονται-μέτρα-ενίσχυσης-του-περιφε-768716

Συνάντηση με τον Υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ Θ. Λιβάνιο είχε ο βουλευτής Μαγνησίας και Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος Ν.Δ. Χρ. Μπουκώρος

Συνάντηση για τα θέματα του Περιφερειακού Τύπου είχε, με τον Υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ, αρμόδιο για θέματα επικοινωνίας, ενημέρωσης και Τύπου, κ. Θεόδωρο Λιβάνιο, ο βουλευτής Μαγνησίας και Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος Ν.Δ. Χρήστος Μπουκώρος.

Κατά τη διάρκεια της διεξοδικής συζήτησης, εξετάστηκαν όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο έντυπος Τύπος και κυρίως ο περιφερειακός έντυπος και ηλεκτρονικός Τύπος. Ο Υφυπουργός κ. Λιβάνιος ενημέρωσε τον κ. Μπουκώρο, γνωρίζοντας τη μακρά του πορεία στον χώρο, για το σχεδιασμό που ήδη υλοποιείται από πλευράς υπουργείου.

Σύμφωνα με τα όσα είπε ο Υφυπουργός, αναμένεται άμεσα νομοθετική πρωτοβουλία για τα εξής ζητήματα:

  1. Κατάργηση του φόρου τηλεόρασης (5%) και του φόρου κινηματογράφου (1,5%) για τα περιφερειακά τηλεοπτικά κανάλια.
  2. Ανάληψη από πλευράς της Πολιτείας του βάρους των οφειλών των περιφερειακών εφημερίδων προς τον ΕΟΔΕΑΠ για το χρονικό διάστημα από το 2017 μέχρι και σήμερα.
  3. Συμμετοχή των περιφερειακών ραδιοφωνικών σταθμών και sites στην καμπάνια εμβολιασμού, αλλά και σε όλες τις υπόλοιπες καμπάνιες εθνικής σημασίας.
  4. Διευθέτηση του ζητήματος αδειοδότησης περιφερειακών τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών σταθμών το επόμενο διάστημα, σε πνεύμα συνεννόησης με τους ιδιοκτήτες και τις ενώσεις τους.
  5. Σχεδιασμός τριετίας για την ενίσχυση περιφερειακών εφημερίδων, τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών σταθμών, στο πνεύμα των κατευθύνσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο Υφυπουργός ενημέρωσε τον βουλευτή ότι οι πρώτες του πρωτοβουλίες θα εκδηλωθούν εντός των ημερών. Επιπλέον, ο βουλευτής Μαγνησίας ζήτησε να διερευνηθεί το ζήτημα της διευκόλυνσης συμμετοχής των περιφερειακών ΜΜΕ στα υφιστάμενα χρηματοδοτικά και αναπτυξιακά εργαλεία.

Ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ κ. Λιβάνιος και ο βουλευτής Μαγνησίας και Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος Ν.Δ. Χρήστος Μπουκώρος συμφώνησαν ότι τα ισχυρά και υγιή περιφερειακά μέσα ενημέρωσης συμβάλλουν στην έγκυρη ενημέρωση των πολιτών, απολαμβάνουν υψηλούς δείκτες εμπιστοσύνης από το κοινό, είναι πυλώνες του δημοκρατικού πολιτεύματος και μπορούν να διαδραματίσουν σημαντικό αναπτυξιακό ρόλο.

Τέλος, ο Χρήστος Μπουκώρος ευχαρίστησε τον Υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ κ. Θεόδωρο Λιβάνιο που, από τις πρώτες ημέρες ανάληψης των καθηκόντων του, εκφράζει εμπράκτως την πρόθεσή του να σταθεί αρωγός στο έργο και στον ρόλο του έντυπου και ηλεκτρονικού περιφερειακού Τύπου που πλήττεται από την πολύπλευρη κρίση περισσότερο από 15 χρόνια τώρα.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου