ΤΟΠΙΚΑ

«Λίφτινγκ» στη Δημοτική Σχολή Χορού Βόλου

λίφτινγκ-στη-δημοτική-σχολή-χορού-β-767751

Εργασίες «λίφτινγκ» στη Δημοτική Σχολή Χορού προκειμένου από Σεπτέμβριο να φιλοξενήσει τους λάτρεις του χορού, επαγγελματίες και μη, που επιλέγουν να μυηθούν στα μυστικά της επονομαζόμενης «κρυμμένης γλώσσας της ψυχής» κατά την χορεύτρια και χορογράφο Martha Graham.

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται εργασίες αποξήλωσης του φθαρμένου τύπου laminate και έχει γίνει προμήθεια καινούριου για την αποκατάστασή του.

Οι εργασίες αντικατάστασης του δαπέδου αφορούν στην αίθουσα χορού του ισογείου σε εμβαδόν 86 τ.μ., παράλληλα με τη συντήρηση του υπάρχοντος ξύλινου δαπέδου στη δεύτερη αίθουσα χορού του ισογείου 89 τ.μ. και στην αίθουσα χορού του ορόφου 98τ.μ. Συνολικά θα τοποθετηθεί νέο ξύλινο δάπεδο (παρκέ) σε αντικατάσταση του laminate σε 86.τ.μ. και θα γίνει συντήρηση του παρκέ σε 187τ.μ.

Το συνολικό κόστος των εργασιών ανέρχεται στο ποσό των 14.745, 21 ευρώ και θα καλυφθεί από πόρους του ΔΟΕΠΑΠ ΔΗΠΕΘΕ Βόλου.

Η Δημοτική Σχολή Χορού της Διεύθυνσης Πολιτισμού του Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π. – ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Δήμου Βόλου, συμπληρώνει τρεις δεκαετίες επιτυχημένης πορείας, με την ποιοτική και συγκροτημένη διδασκαλία των άρτια καταρτισμένων και διπλωματούχων καθηγητριών της και έχει κατορθώσει να γίνει πρέσβειρα της τέχνης της Τερψιχόρης στην πόλη.

Κυριότερος στόχος είναι, εκτός του να παρέχει τη σωστή εκπαίδευση και προετοιμασία σε όσους θελήσουν να ασχοληθούν επαγγελματικά με το χορό, όλα τα παιδιά να γνωρίσουν αυτή την εκπληκτική και πολύπλευρη τέχνη. Να γυμναστούν, να διορθώσουν σωματικά προβλήματα, να κερδίσουν συντονισμό και σωστή στάση σώματος. Να εκφραστούν και να δημιουργήσουν μέσα από τη συνεργασία με την ομάδα κερδίζοντας αυτοέλεγχο, πειθαρχία και αποκτώντας επιμονή και υπομονή για την επίτευξη οποιουδήποτε στόχου. Πολλοί μαθητές της σχολής συνέχισαν τις επαγγελματικές τους σπουδές κάνοντας καριέρα ως καθηγητές και χορευτές στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Οι μαθητές της Σχολής, παιδιά και ενήλικες, καθώς και οι επαγγελματίες συμμετέχουν ενεργά στις παραγωγές της Δημοτικής Σχολής Χορού και τις πολιτιστικές εκδηλώσεις του Δήμου Βόλου ενισχύοντας έτσι τη σκηνική τους εμπειρία, μέρος αναπόσπαστο της εκπαιδευτικής διαδικασίας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου