ΤΟΠΙΚΑ

Παρέμβαση του Δήμου Ζαγοράς – Μουρεσίου

παρέμβαση-του-δήμου-ζαγοράς-μουρεσί-766865

Υπέρ αγροτών που πλήττονται από την ανεξέλεγκτη βοσκή αγελάδων

Άμεση παρέμβαση στις Αστυνομικές και Δικαστικές Αρχές πραγματοποίησε ο Δήμος Ζαγοράς – Μουρεσίου, μετά από καταγγελίες αγροτών της κτηματικής περιφέρειας δημοτικής κοινότητας Ζαγοράς για ζημιές στις καλλιέργειές τους από την ανεξέλεγκτη βοσκή αγελάδων που φτάνουν στην περιοχή από τον γειτονικό Δήμο Βόλου.

Οι αγρότες οι οποίοι καλλιεργούν πατάτες στα κτήματά τους, βλέπουν τις καλλιέργειές τους να καταστρέφονται και να αντιμετωπίζουν σοβαρό βιοποριστικό πρόβλημα καθώς κάποιοι ασυνείδητοι κτηνοτρόφοι, αφήνουν ανεξέλεγκτες για βοσκή τις αγελάδες τους.

Τα μέτρα προστασίας των καλλιεργειών, έχουν επίσης καταστραφεί από τη διέλευση των βοοειδών και παρά τις συστάσεις προς τους κτηνοτρόφους να πραγματοποιούν μόνο ελεγχόμενη – επιτηρούμενη βόσκηση σε προκαθορισμένες εκτάσεις, εκείνοι εξακολουθούν να αφήνουν ελεύθερα τα ζώα τους.

Ο δήμαρχος Ζαγοράς – Μουρεσίου κ. Παν. Κουτσάφτης ζήτησε την παρέμβαση της Διεύθυνσης Αστυνομίας Μαγνησίας και της Εισαγγελίας για την άμεση επιβολή μέτρων σε βάρος όσων προκαλούν ζημιά στην αγροτική οικονομία και το φυσικό περιβάλλον της περιοχής.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου