ΤΟΠΙΚΑ

Ξεκινά ο έρανος της αγάπης

ξεκινά-ο-έρανος-της-αγάπης-766377

Πραγματοποιείται σε όλη τη Μητροπολιτική περιφέρεια για την ανακούφιση των απόρων

Αρχίζει την Κυριακή 30 Νοεμβρίου ο έρανος της αγάπης σε όλη τη Μητροπολιτική περιφέρεια.

Ο έρανος της αγάπης, το προσκλητήριο αγάπης της Τοπικής μας Εκκλησίας, πραγματοποιείται ενόψει της φετινής εορταστικής περιόδου και είναι ένας θεσμός πολλών δεκαετιών, που αποσκοπεί στην ενίσχυση του φιλανθρωπικού και κοινωνικού έργου της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος. Θα διεξαχθεί καθ’ όλη τη διάρκεια των εορτών. Εθελόντριες κυρίες από όλες τις ενορίες της Ιεράς Μητροπόλεως θα περιέλθουν κάθε γειτονιά, για να ζητήσουν την συνδρομή της τοπικής κοινωνίας, από το υστέρημα ή το περίσσευμα μας, για την ανακούφιση των απόρων.

Αποδέκτες του εράνου είναι οι 30 γέροντες του Γηροκομείου Καναλίων, οι 2.000 τρόφιμοι του «Δος ημίν σήμερον» και των Σπιτιών Γαλήνης, οι άποροι φοιτητές, οι ηλικιωμένοι του Γηροκομείου Βόλου, τα παιδιά του ορφανοτροφείου και του Ιδρύματος «Ασπρες Πεταλούδες», οι ασθενείς του Ιδρύματος Αλτσχάιμερ, οι άποροι και ανασφάλιστοι του Κοινωνικού Φαρμακείου, οι φυλακισμένοι και οι οικογένειές τους, που στηρίζει ο Σ.Σ.Κ. «Ο Εσταυρωμένος», τα τσιγγανόπουλα του Αλιβερίου.

«Ολοι οι άγνωστοι και ανώνυμοι αδελφοί μας αναμένουν να συνεχίσει η Τοπική μας Εκκλησία να τους προσφέρει φαγητό, φάρμακα, ρούχα, οικονομική βοήθεια, ηθική συμπαράσταση, μα πάνω απ’ όλα, ελπίδα, κουράγιο, δύναμη και απαντοχή» όπως υπογραμμίζουν οι διοργανωτές του εράνου.

Η Τοπική Εκκλησία καλεί τους πάντες «να προσφέρουμε αγάπη, κλείνοντας τα αυτιά μας στις σειρήνες της κακοήθειας και της συκοφαντίας, για να ζήσουμε αληθινά Χριστούγεννα, για να υποδεχτούμε Εκείνον που από αγάπη έγινε Ενας από εμάς και πήρε πάνω Του την ασθενική μας φύση, φέρνοντάς την από το σκοτάδι στο φως».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου