ΤΟΠΙΚΑ

Ιχνηλάτηση επαφών του 17χρονου Βολιώτη

ιχνηλάτηση-επαφών-του-17χρονου-βολιώτη-765972

Από κλιμάκιο του ΕΟΔΥ στον Βόλο – Κων. Γουργουλιάνης: «Είμαστε σε φάση, που θα… χορέψουμε με τον ιό»

Σε ιχνηλάτηση των επαφών που είχε τις τελευταίες ημέρες ο 17χρονος που διαγνώστηκε θετικός στον κορονοϊό και φέρεται να ανήκει στο ευρύτερο συγγενικό περιβάλλον της 40χρονης κομμώτριας προχώρησε χθες κλιμάκιο του ΕΟΔΥ στον Βόλο.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ερευνώνται οι επαφές τόσο στο οικογενειακό όσο και στο φιλικό περιβάλλον του 17χρονου, χωρίς ωστόσο μέχρι στιγμής να έχει εντοπιστεί άλλο κρούσμα. Ο νεαρός βρίσκεται σε κατ’ οίκον περιορισμό και είναι καλά στην υγεία του.

Το δωδέκατο από το ξέσπασμα της πανδημίας κρούσμα στη Μαγνησία, φαίνεται να συνδέεται με την 40χρονη η οποία προσπαθεί να ανακάμψει από την περιπέτεια με την υγεία της. Ο σύζυγός της σε επικοινωνία που είχε με τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ και με αφορμή τη συσχέτιση με το κρούσμα της 80χρονης, διευκρίνισε ότι η γυναίκα είχε έρθει σε επαφή με την ηλικιωμένη τρεις ημέρες πριν από γάμο που τελέστηκε στις 11 Ιουλίου. «Η σύζυγός μου έβαψε τα μαλλιά της γυναίκας την Τετάρτη 8 Ιουλίου», ανέφερε διευκρινίζοντας ότι δεν παρείχε υπηρεσίες σε άλλους καλεσμένους στον συγκεκριμένο γάμο.

«Αναμενόμενα τα κρούσματα»

Με αφορμή το τρίτο απανωτό κρούσμα στη Μαγνησία και δωδέκατο συνολικά από το ξέσπασμα της πανδημίας, ο καθηγητής Πνευμονολογίας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας, Κωνσταντίνος Γουργουλιάνης επισημαίνει μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ότι «τα κρούσματα είναι αναμενόμενα».

«Είμαστε σε μία φάση που θα… χορέψουμε με τον ιό. Υπάρχουν πολλοί ασυμπτωματικοί. Λόγω των κλιματικών συνθηκών αυτή την περίοδο το ιικό φορτίο είναι μειωμένο. Ωστόσο θα έχουμε κρούσματα, θα κάνουμε ιχνηλάτηση, θα τα αντιμετωπίζουμε. Σημασία έχει πόσο βαριά είναι τα περιστατικά και πόσοι είναι οι διασωληνωμένοι. Από τη στιγμή όμως που ο ιός υπάρχει, θα… χορέψουμε μαζί του», είπε ο κ. Γουργουλιάνης ζητώντας για μία ακόμη φορά την αποφυγή του πανικού αλλά την τήρηση των μέτρων προστασίας.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου