ΤΟΠΙΚΑ

«Φύλακας άγγελος» της «Κιβωτού» ο υπεραθλητής Λευτέρης Παρασκευάς

φύλακας-άγγελος-της-κιβωτού-ο-υπε-76595

Πρωτοβουλίες στήριξης της «Κιβωτού του κόσμου» που βρίσκεται στο Διμήνι, έχει αναλάβει ο Βολιώτης υπερμαραθωνοδρόμος της προσφοράς Λευτέρης Παρασκευάς, διοργανώνοντας δράσεις ανά το πανελλήνιο, ενώ εκδηλώνεται ενδιαφέρον και από την Κύπρο.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Μετά την επιτυχημένη διοργάνωση που πραγματοποιήθηκε στον Βόλο τον περασμένο μήνα, το «Κολυμπώ για τους άλλους», που φέρει τη σφραγίδα ευαισθησίας του ίδιου και τη στήριξη της Extra mile, θα «φιλοξενηθεί» διαδοχικά στο Νέο Ψυχικό και τη Χαλκίδα, με στόχο τη δημιουργία θεματικού πάρκου στο Διμήνι για τα παιδιά της «Κιβωτού».

Η πρώτη δράση διοργανώνεται την 1η Απριλίου στην πισίνα του Νέου Ψυχικού, με τη βοήθεια του Δήμου Ψυχικού και του ΟΚΑΠΑ, του οργανισμού άθλησης του δήμου, και τη συμμετοχή δεκάδων αθλητών, οι οποίοι αναμένεται να ξεπεράσουν τους 120.

Ο επόμενος αγώνας «Κολυμπώ για τους άλλους» διοργανώνεται στις 2 Ιουνίου στην πισίνα της Χαλκίδας, μετά από αίτημα του δήμου.

Η εκδήλωση «Κολυμπώ για τους άλλους» πραγματοποιείται με την επιμέλεια της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας «The Extra Mile», και περιλαμβάνει 30λεπτη κολύμβηση με αντίστοιχη χρονομέτρηση της απόστασης που θα διανύσει ο κάθε κολυμβητής, που επιθυμεί να συμμετάσχει. Τα έσοδα των συμμετοχών θα διατεθούν για τις ανάγκες της «Κιβωτού του Κόσμου» που λειτουργεί στο Διμήνι.

Στόχος της δράσης είναι να διαμορφωθεί βιωματικό πάρκο, που θα προσφέρει συναρπαστικές δραστηριότητες στη φύση, για να απασχολούνται τα παιδιά. Η δράση θα πλαισιωθεί από dj, μπουφέ και κλήρωση δώρων για τους συμμετέχοντες.

Ο ίδιος δηλώνει αποφασισμένος να συνεχίσει τις προσπάθειές του, μέχρις ότου υλοποιηθεί ο μεγάλος στόχος, που θα χαρίσει χαμόγελα στα παιδιά της «Κιβωτού». Κάθε φιλανθρωπική πρωτοβουλία του προσφέρει «ηθική ικανοποίηση, ότι συνεισφέρω στην κοινωνία που το έχει μεγάλη ανάγκη και είμαι πολύ τυχερός που μπορώ και συναναστρέφομαι με αυτά τα παιδιά, και έχω την τύχη να τα βοηθάω, με όποιον τρόπο μπορώ».

Ο Λευτέρης Παρασκευάς στηρίζει από το 2011 ιδρύματα της πόλης, την ΕΛΕΠΑΠ, το Ορφανοτροφείο, τις Ασπρες Πεταλούδες, και τα δύο τελευταία χρόνια την «Κιβωτό του κόσμου», με κεντρικό μήνυμα την προσφορά στο κοινωνικό σύνολο, ενώ μόλις ολοκληρωθεί ο νέος στόχος θα βάλει πλώρη για τον επόμενο.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου