ΤΟΠΙΚΑ

Διαμαρτυρία στην παραλία του Βόλου για την απαγόρευση της αλιείας

διαμαρτυρία-στην-παραλία-του-βόλου-γι-765470

Συγκέντρωση πραγματοποίησαν χθες στην παραλία του Βόλου οι ερασιτέχνες αλιείς, οι οποίοι διαμαρτύρονται για την απαγόρευση της αλιείας στο διάστημα της καραντίνας, τόσο από ξηράς όσο και από θαλάσσης.

Οι ερασιτέχνες αλιείες θεωρούν ακατανόητο το μέτρο της απαγόρευσης και ζητούν να αρθεί κάνοντας λόγο για κατάφορη αδικία.

«Πραγματικά, δεν έχει απολύτως κανένα νόημα», λέει ο κ. Κωνσταντίνος Παπαζήσης, που πήρε μέρος στη διαμαρτυρία. «Τη στιγμή που επιτρέπουν την κωπηλασία και το κολύμπι είναι άδικο να μη σε αφήνουν να ρίξεις το καλάμι ή να πας για ψάρεμα με βάρκα», σημειώνει.

O ίδιος επισημαίνει ότι η εφαρμογή του μέτρου έχει ακριβώς το αντίθετο αποτέλεσμα από το επιδιωκόμενο που είναι η αποφυγή του συνωστισμού, καθώς πηγαίνοντας για αλιεία απέχεις και από συναθροίσεις.

Στη διαμαρτυρία συμμετείχαν δεκάδες άτομα. Από την πλευρά του ο κ. Θανάσης Αργυράκος προέτρεψε: «Ας βγει κάποιος αρμόδιος να μας πει έστω έναν τεκμηριωμένο επιχείρημα για το οποίο πρέπει κανείς να απέχει από την ερασιτεχνική αλιεία». Ο ίδιος λέει ότι στην περίπτωση των ερασιτεχνών αλιέων έχουν επιβάλει μία απαγόρευση για την απαγόρευση. «Δεν υπάρχει απολύτως κανένα σκεπτικό», σημειώνει.

«Μας λένε ότι απαγορεύεται για τις μετακινήσεις. Ομως, μετακινήσεις γίνονται ούτως ή άλλως», λέει από τη δική του πλευρά ο κ. Απόστολος Χατζηνικολάου.

«Δηλαδή είναι προτιμότερο να μετακινηθεί κανείς για να πάει σε ένα εμπορικό κέντρο από το να πάει μόνος του για ψάρεμα με βάρκα;», διερωτάται.

Ο κ. Χατζηνικολάου είναι πολύ δυσαρεστημένος όπως εκατοντάδες ερασιτέχνες αλιείς. «Φτάσαμε σε σημείο να λέμε ότι τα μέτρα που έχουμε θα μας αρρωστήσουν στο τέλος. Μας αναγκάζουν να είμαστε με κόσμο, ενώ θα μπορούσαμε να είμαστε μόνοι και να περνούμε και ευχάριστα», προσθέτει.

Το ψάρεμα είναι για τους ερασιτέχνες αλιείς η μόνη δραστηριότητα που τους βοηθάει για να ηρεμήσουν και παράλληλα να εκτονωθούν. Είναι για εκείνους ψυχοθεραπεία. Οι περισσότεροι από τους ερασιτέχνες ψαρεύουν από τα νεαρά τους ακόμη χρόνια. Εχουν μία διαφορετική επαφή με τη θάλασσα που τους γαληνεύει. Εχουν ανάγκη να μυρίσουν την αλμύρα και να αισθανθούν τον θαλασσινό αέρα που ανοίγει την ψυχή τους. Ο εγκλεισμός για εκείνους δεν έχει διάλειμμα, καθώς από την έναρξη του δεύτερου πανδημικού κύματος αισθάνονται σταθερά αποκλεισμένοι.

Επισημαίνεται ότι στην κινητοποίηση, η οποία διοργανώθηκε από στόμα σε στόμα, συμμετείχαν και αρκετοί κυνηγοί που ζητούν αντίστοιχα να προστεθεί και το κυνήγι στις νόμιμες μετακινήσεις.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου