ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Τρία κρούσματα σε 24 ώρες στη Μαγνησία

τρία-κρούσματα-σε-24-ώρες-στη-μαγνησία-765208

Δύο επιβεβαιωμένα θετικά κρούσματα κορονοϊού, ένα σε Βόλο και ένα στη Σκόπελο και ένα ακόμη στον Βόλο κατ’ αρχάς θετικό καταγράφτηκαν μέσα σε λιγότερες από 24ώρες στη Μαγνησία, κινητοποιώντας τις υγειονομικές αρχές. Τα δύο νέα επιβεβαιωμένα ανεβάζουν τον αριθμό των κρουσμάτων στον νομό στα 14 και αν επιβεβαιωθεί και το τρίτο ο αριθμός τους ανέρχεται στα 15 από το ξέσπασμα της πανδημίας.

Το πρώτο για χθες επιβεβαιωμένο κρούσμα αφορά σε 35χρονη η οποία προσήλθε στα πολυιατρεία της κλινικής «ΑΝΑΣΣΑ» με ήπια συμπτώματα, προκειμένου να υποβληθεί σε τεστ. Το τεστ βγήκε θετικό και σύμφωνα με το υγειονομικό πρωτόκολλο που ακολουθείται σε αυτές τις περιπτώσεις λήφθηκε ρινοφαρυγγικό επίχρισμα το οποίο εξετάστηκε στο Νοσοκομείο αναφοράς του κορονοϊού στη Θεσσαλία, στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας, απ’ όπου επιβεβαιώθηκε ότι ήταν θετικό στον κορονοϊό.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η 35χρονη που διαμένει στην ίδια περιοχή που βρέθηκαν θετικές η 40χρονη και η 80χρονη και πρόσφατα ο 17χρονος, βρίσκεται νοσηλευόμενη στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας και σήμερα πρόκειται να γίνει ιχνηλάτηση από στελέχη του ΕΟΔΥ στην περιοχή.

Το δεύτερο επιβεβαιωμένο κρούσμα είναι «εισαγόμενο». Αφορά σε Αθηναία τουρίστρια η οποία είχε μεταβεί στη Σκόπελο για τις καλοκαιρινές διακοπές της. Πληροφορίες αναφέρουν ότι η γυναίκα έχει ειδοποιηθεί ότι το τεστ στο οποίο υποβλήθηκε έχει βγει θετικό και ήδη φιλοξενείται σε ξενοδοχείο καραντίνας, μέχρι σήμερα να γίνει ιχνηλάτηση από κλιμάκιο του ΕΟΔΥ.

Συναγερμός για κατ’ αρχήν θετικό κρούσμα

Συναγερμός σήμανε χθες το πρωί όταν έγινε γνωστό ότι εργαζόμενη που υποβλήθηκε σε τεστ για τον κορονοϊό βγήκε κατ’ αρχάς θετική και φαίνεται να μην σχετίζεται με ήδη γνωστά κρούσματα. Πρόκειται για 25χρονη η οποία προσήλθε με ήπια συμπτώματα αυτοβούλως στα πολυιατρεία της κλινικής «ΑΝΑΣΣΑ» και ζήτησε να υποβληθεί σε τεστ για τον κορονοϊό το οποίο βγήκε κατ’ αρχάς θετικό. Από την 25χρονη λήφθηκε ρινοφαρυγγικό επίχρισμα το οποίο εστάλη προς ανάλυση στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας, απ’ όπου κι αναμένεται να επιβεβαιωθεί αν πρόκειται τελικώς για θετικό κρούσμα. Ωστόσο, με βάση το αρχικό αποτέλεσμα, στο γραφείο όπου εργάζεται και ανήκει στον ευρύτερο δημόσιο τομέα υπήρξε κινητοποίηση. Εγινε απολύμανση στους χώρους και απαγορεύτηκε η είσοδος σε πολίτες.

Εφόσον επιβεβαιωθεί ότι πρόκειται για θετικό κρούσμα θα γίνει ιχνηλάτηση τόσο στην οικογένειά της όσο και στους συναδέλφους της στο γραφείο.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου