ΤΟΠΙΚΑ

Ποινή φυλάκισης για κλεμμένο διαβατήριο

ποινή-φυλάκισης-για-κλεμμένο-διαβατή-765188

Σε εφιάλτη εξελίχτηκε για έναν νεαρό Αφγανό το όνειρο που είχε να ταξιδέψει στη Γερμανία. Πλήρωσε σε επιτήδειους στην Αθήνα 800 ευρώ για να «εξασφαλίσει» το πολυπόθητο διαβατήριο, στον έλεγχο όμως που του έγινε στο αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου αποκαλύφτηκε ότι το διαβατήριο ήταν κλεμμένο.

Ο 26χρονος όπως ήταν φυσικό συνελήφθη. Χθες οδηγήθηκε στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου, όπου υποστήριξε ότι έπεσε «θύμα» επιτηδείων στην Ομόνοια. Επισήμανε επίσης, ότι στόχος του ήταν να ταξιδέψει στη Γερμανία όπου έχει συγγενείς για να εργαστεί. Το Δικαστήριο τον έκρινε ένοχο και του επέβαλε συνολική ποινή φυλάκισης 9 μηνών, με τριετή αναστολή και την έφεση να έχει ανασταλτικό χαρακτήρα.

Χθες εξάλλου συνελήφθη στον κρατικό αερολιμένα της Σκιάθου, από αστυνομικούς του Τμήματος του νησιού, ένας 41χρονος αλλοδαπός, κατηγορούμενος για παράβαση του νόμου περί αλλοδαπών και πλαστογραφία πιστοποιητικών.

Ο 41χρονος επιχείρησε να ταξιδέψει παράνομα από τη χώρα με προορισμό το Λονδίνο, επιδεικνύοντας ωστόσο κατά τη διάρκεια του διαβατηριακού ελέγχου ταξιδιωτικό έγγραφο με στοιχεία άλλου ατόμου. Το διαβατήριο κατασχέθηκε ενώ ο συλληφθείς θα οδηγηθεί σήμερα στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Βόλου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου