ΤΟΠΙΚΑ

Επτά πεύκα κρίθηκαν επικίνδυνα στη Συκή

επτά-πεύκα-κρίθηκαν-επικίνδυνα-στη-συ-765082

Με απόφαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής θα κοπούν – Στο ίδιο σημείο θα χωροθετηθεί η παιδική χαρά

Στην κοπή επτά πεύκων στον πευκώνα που βρίσκεται στην είσοδο του οικισμού της Συκής, πρόκειται να προχωρήσει ο Δήμος Νοτίου Πηλίου. Πρόκειται για δέντρα που σύμφωνα με την αυτοψία που διενήργησε το τμήμα πολιτικής προστασίας, καθαριότητας και πρασίνου είναι επικίνδυνα.

Σύμφωνα με την εισήγηση της υπηρεσίας, στο ένα σημείο υπάρχει συστάδα πέντε πεύκων. Τα συγκεκριμένα δέντρα κρίνεται ότι πρέπει άμεσα να κοπούν, καθώς τα δύο εξ αυτών είναι ξερά και τα υπόλοιπα τρία είναι «μειωμένης ζωτικότητας, δεν έχουν κανένα αισθητικό αποτέλεσμα και έχουν κλίση με αποτέλεσμα να υπάρχει κίνδυνος πτώσης». Στην κοπή συντελεί κι ένας ακόμη λόγος: στο συγκεκριμένο σημείο πρόκειται να κατασκευαστεί η παιδική χαρά για τον οικισμό της Συκής και ως εκ τούτου πρέπει να εξασφαλιστεί η απαιτούμενη έκταση για την εκτέλεση του έργου.

Επιπλέον δύο πεύκα θα κοπούν, καθώς σύμφωνα με την υπηρεσία αφενός είναι ξερά και αφετέρου «η κλίση τους είναι μεγάλη και υπάρχει άμεσος κίνδυνος πτώσης και πρόκλησης ζημιάς ή ατυχήματος».

Για την κοπή των δέντρων η επιτροπή ποιότητας ζωής άναψε πράσινο φως ενώ έβαλε όρο μετά την απομάκρυνση των δέντρων να γίνει φύτευση κατάλληλων ειδών για τη διατήρηση του ισοζυγίου πρασίνου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου