ΤΟΠΙΚΑ

Γέφυρα βοήθειας για ηλικιωμένο στον Βόλο

γέφυρα-βοήθειας-για-ηλικιωμένο-στον-β-764707

Σε άθλια κατάσταση τον βρίσκουν καθημερινά εργαζόμενες του «Βοήθεια στο Σπίτι» – Κινήσεις με προορισμό την «αγκαλιά» του Γηροκομείου Καναλίων

Γέφυρα για την παροχή βοήθειας σε ηλικιωμένο στην ευρύτερη περιοχή της Ν. Ιωνίας, που ζει μόνος και αδυνατεί να αυτοεξυπηρετηθεί, επιχειρείται μέσω της ΚΕΚΠΑ ΔΙΕΚ του Δήμου Βόλου σε συνεργασία με το Γηροκομείο Καναλίων.

Πρόκειται για ηλικιωμένο, έναν από τους 3.200 ωφελούμενους του προγράμματος «Βοήθειας στο Σπίτι», η κατάσταση του οποίου έχει χειροτερεύσει τους δύο τελευταίους μήνες, με αποτέλεσμα να ζει σε άθλιες συνθήκες στο σπίτι του. Ο ηλικιωμένος αδυνατεί ακόμη και τις ακαθαρσίες του να καθαρίσει με αποτέλεσμα εργαζόμενες στο πρόγραμμα να έρχονται καθημερινά αντιμέτωπες με τραγικές εικόνες.

Σύμφωνα με την πρόεδρο της ΚΕΚΠΑ ΔΙΕΚ, Νατάσσα Μορφογιάννη, ο ηλικιωμένος εξυπηρετείται πάνω από χρόνο από το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι». Εργαζόμενες φροντίζουν για την αγορά φαρμάκων και άλλων προϊόντων που χρειάζεται, καθαρίζουν, ενώ του παρέχουν φαγητό από πρόγραμμα στον Δήμο.

Ζει μόνος του χωρίς βοήθεια και τους δύο τελευταίους μήνες αδυνατεί να αυτοεξυπηρετηθεί. Υπήρξαν μάλιστα και διαμαρτυρίες γειτόνων για την κατάσταση που επικρατεί στο σπίτι του μοναχικού ηλικιωμένου και για δυσάρεστη οσμή που αναδίδεται.

Οι εργαζόμενες του προγράμματος, δεδομένης της κατάστασης, αντί να τον επισκέπτονται μία φορά την εβδομάδα, όπως προβλέπεται, το κάνουν σε καθημερινή βάση, η κατάσταση όμως είναι δύσκολη.

Η κ. Μορφογιάννη ήρθε σε συνεννόηση με το Γηροκομείο Καναλίων προκειμένου να αποδεχθεί τον ηλικιωμένο. Χθες το πρωί, συνοδεία στελεχών του προγράμματος, οδηγήθηκε στο Νοσοκομείο, προκειμένου να υποβληθεί στις απαραίτητες εξετάσεις και στη συνέχεια εφόσον υπάρξει σχετική γνωμοδότηση να οδηγηθεί στο Γηροκομείο Καναλίων όπου θα έχει συνεχή φροντίδα για να ζει αξιοπρεπώς.

3.200 ωφελούμενους εξυπηρετούν 38 εργαζόμενες

Σύμφωνα με την κ. Μορφογιάννη, αυτή τη στιγμή μέσω του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» εξυπηρετούνται 3.200 ωφελούμενοι! Πρόκειται για μεγάλο αριθμό ατόμων που εξυπηρετούν μόλις 38 εργαζόμενες. «Πραγματικά οι εργαζόμενες του προγράμματος είναι υπερήρωες της καθημερινότητας. Κάνουν υπερπροσπάθεια για την κάλυψη των αναγκών των συνανθρώπων μας, φροντίζοντας να τους παρέχουν τα βασικά που χρειάζονται στην καθημερινότητα, φαγητό, φάρμακα, ψώνια και καθαριότητα», σημειώνει η κ. Μορφογιάννη, η οποία ταυτόχρονα απευθύνει ευχαριστίες στους πολίτες που προσφέρουν δωροεπιταγές στην ΚΕΚΠΑ ΔΙΕΚ μέσω των οποίων καλύπτονται ανάγκες σε αγορές απορρυπαντικών και άλλων ειδών καθαριότητας και προσωπικής υγιεινής.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου