ΤΟΠΙΚΑ

«Μην εμπιστεύεστε μη αδειούχους ηλεκτρολόγους»

μην-εμπιστεύεστε-μη-αδειούχους-ηλεκ-764216

Ο Σύνδεσμος Εργοδηγών Εργοληπτών Ηλεκτρολόγων και Συντηρητών Καυστήρων Ν.Μαγνησίας, εφιστά την προσοχή στους καταναλωτές και χρήστες της Ηλεκτρικής Ενέργειας, για κάθε είδους ηλεκτρική εργασία να ζητούν από τους ηλεκτρολόγους την ειδική επαγγελματική ταυτότητα και την άδεια τους, διότι το τελευταίο χρονικό διάστημα, έχουν παρατηρηθεί, σοβαρά προβλήματα στις εγκαταστάσεις, με σοβαρό κίνδυνο για την εγκατάσταση και τον ίδιο τον άνθρωπο. Οπως ειδικότερα επισημαίνεται σε ανακοίνωση του Συνδέσμου, “Μην εμπιστεύεστε την περιουσία σας και τη ζωή σας, σε αναρμόδια άτομα. Επίσης, καθημερινά αντιμετωπίζεται το φαινόμενο της ρευματοκλοπής από επιτήδειους. Μόνο ένας αδειούχος ηλεκτρολόγος θα σας προστατέψει και θα σας ενημερώσει ώστε να μην πέσετε θύματα απάτης. Η ρευματοκλόπη διώκεται από τον Νόμο.

ΜΟΝΟ ΑΔΕΙΟΥΧΟΙ ΠΙΣΤΟΠΟΗΜΕΝΟΙ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΟΙ έχουν το δικαίωμα να εκτελούν ηλεκτρικές εγκαταστάσεις και παρέχουν εγκαταστάσεις με προδιαγραφές, εξασφαλίζοντας ασφάλεια, χωρίς να είναι επικίνδυνες για τους χρήστες των ηλεκτρικών συσκευών. Θα μας βρείτε στο τελευταίο φύλλο του τοπικού τύπου και στην ιστοσελίδα μας www.sehmagnisias.gr“.

Βάσει της διάταξης του Νόμου 6422 και του αναγκαστικού Νόμου 501, διώκονται όποιοι ασκούν το επάγγελμα του Ηλεκτρολόγου, χωρίς να έχουν την ειδική άδεια του υπουργείου, καθώς και ο αναθέτων σε αυτούς εργασίαηλεκτρολογικής φύσεως και τιμωρούνται, με χρηματική ποινή και με φυλάκιση μέχρι 12 μήνες”.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου