ΤΟΠΙΚΑ

ΔΑΣ ΟΤΑ: Σε χειμέρια νάρκη το προεδρείο του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ

δασ-οτα-σε-χειμέρια-νάρκη-το-προεδρείο-763407

Από την παράταξη της ΔΑΣ ΟΤΑ που συμμετέχει στη Διοίκηση του Συλλόγου Εργαζομένων στους ΟΤΑ Ν. Μαγνησίας εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Amber Alert για το προεδρείο του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ ν. Μαγνησίας που, προφανώς, έχει πέσει σε χειμερία νάρκη, την ώρα που η κυβέρνηση της ΝΔ:

– φουλάρει τις μηχανές για να φέρει συντριπτικά χτυπήματα σε ιστορικές κατακτήσεις των εργαζομένων, με 10ωρη δουλειά, ρεπό αντί υπερωρίες σε βάθος εξαμήνου, διατήρηση και επέκταση της εργασίας των συμβασιούχων, επέκταση της τηλεργασίας, πλήρη ιδιωτικοποίηση της επικουρικής ασφάλισης, πριμοδοτώντας ξεδιάντροπα τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους,

– τσακίζει παραπέρα τα συνδικαλιστικά δικαιώματα συνεχίζοντας το έργο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, προσπαθεί να ξεδοντιάσει τις απεργίες με προσωπικό ασφαλείας 40%,

– εντείνει τον αυταρχισμό και την καταστολή με βάση τα «Εθνικά Σχέδια Συναθροίσεων».

Παράλληλα, βρισκόμαστε στα πρόθυρα ενός τρίτου κύματος της πανδημίας χωρίς η κυβέρνηση να έχει πάρει ουσιαστικά μέτρα για την ενίσχυση της δημόσιας υγείας με το αναγκαίο προσωπικό και πολλές νέες ΜΕΘ.

Στους εργασιακούς χώρους των Δήμων της Μαγνησίας η υποστελέχωση φτάνει στο «κόκκινο», τα μέσα ατομικής προστασίας δίνονται με το σταγονόμετρο, η περικοπή του ανθυγιεινού και των ΒΑΕ είναι στο τραπέζι, οι ιδιωτικοποιήσεις σε καθαριότητα, ηλεκτροφωτισμό και πράσινο κάνουν θραύση…

Στο Δήμο Βόλου, ο Διευθυντής της Υπηρεσίας Καθαριότητας, με τις ευλογίες της Δημοτικής Αρχής, έχει εξαπολύσει πόλεμο στους εργαζόμενους, ιδιαίτερα στις γυναίκες, κάνοντας την καθημερινότητα τους κόλαση (αλλαγές πόστων, εντατικοποίηση της δουλειάς, ψυχολογικοί καταναγκασμοί, κτλ). Οι αντιδήμαρχοι μπορεί να αλλάζουν…..ο χαβάς μένει ο ίδιος.

Αυτό το σκηνικό πρέπει να γκρεμίσουμε εμείς οι εργαζόμενοι, βάζοντας στο προσκήνιο τις πραγματικές ανάγκες μας. Με οργανωμένο αγώνα και πλαίσια πάλης που θα στοχεύουν όχι μόνο στην απόκρουση των μέτρων, αλλά στην ανατροπή συνολικά αυτής της αντιλαϊκής πολιτικής.

Σε αυτήν την κατεύθυνση, καλούμε το προεδρείο του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ ν. Μαγνησίας να συγκαλέσει άμεσα συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου, με τηλεδιάσκεψη, ανοιχτή σε όλους τους συναδέλφους, για να παρθούν σχετικές αποφάσεις».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου