ΤΟΠΙΚΑ

Ταλαιπωρία γονέων για κατάθεση αιτήσεων στα ΚΔΑΠ -μεΑ

ταλαιπωρία-γονέων-για-κατάθεση-αιτήσ-763269

Για τη διεκδίκηση «εισιτηρίων» για τα ΚΔΑΠ – μεΑ απαιτείται σειρά εγγράφων, που επιπλέον θα πρέπει να σκαναριστούν και να αποσταλούν ηλεκτρονικά

Ταλαιπωρία για την κατάθεση αιτήσεων προκειμένου να συμμετέχουν στο πρόγραμμα «Εναρμόνιση Επαγγελματικής και Οικογενειακής Ζωής» καταγγέλλουν γονείς παιδιών με αναπηρία με αφορμή τη διαδικασία που βρίσκεται σε εξέλιξη αυτή την περίοδο για τα voucher στα ΚΔΑΠ-μεΑ (Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με Αναπηρίες) στην ηλεκτρονική πλατφόρμα της ΕΕΤΑΑ (Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης Α.Ε.).

Οι δικαιούχοι των voucher εξασφαλίζουν δωρεάν θέσεις σε κέντρα δημιουργικής απασχόλησης για τη φοίτηση των παιδιών τους από το νέο σχολικό έτος.

Σύμφωνα με την πρόεδρο του Συλλόγου Γονέων Παιδιών με Αναπηρία, Ράνια Καρανικόλα, «η ηλεκτρονική κατάθεση αιτήσεων θα περίμενε κανείς να είναι μια πιο εύκολη κα λιγότερο χρονοβόρα διαδικασία, δυστυχώς όμως στην πράξη αποδεικνύεται το αντίθετο».

Η ίδια έχει γίνει αποδέκτης διαμαρτυριών γονέων που αναγκάζονται όχι μόνο να συλλέγουν μια σειρά εγγράφων που θα πρέπει να καταθέσουν μαζί με τις αιτήσεις, αλλά επιπλέον αυτά τα έγγραφα θα πρέπει να τα σκανάρουν και να τα αποστείλουν ηλεκτρονικά στη διεύθυνση.

«Μόνο το εκκαθαριστικό «βρίσκει» απευθείας το ηλεκτρονικό σύστημα. Όλα τα υπόλοιπα έγγραφα θα πρέπει να σκαναριστούν και να επανακατατεθούν μολονότι τα στοιχεία είναι τα ίδια. Μας ζητούν για παράδειγμα πιστοποίηση αναπηρίας από το ΚΕΠΑ. Τι νόημα έχει να καταθέτουμε κάθε χρόνο το ίδιο έγγραφο, όταν έχει ισχύ εφ’ όρου ζωής; Ζητούν έγγραφο για τη δικαστική συμπαράσταση και πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης. Πρόκειται για στοιχεία που δεν αλλάζουν και τα οποία το σύστημα θα έπρεπε να αναγνωρίζει αυτόματα», αναφέρει η κ. Καρανικόλα.

Η ίδια μάλιστα αναφέρει ότι κάποιοι γονείς που δεν έχουν εξοικείωση με τις νέες τεχνολογίες αντιμετωπίζουν διπλή δυσκολία, καθώς δεν πρέπει μόνο να εκδώσουν τα απαιτούμενα έγγραφα που ζητούνται για τις αιτήσεις στα ΚΔΑΠ –μεΑ αλλά θα πρέπει να φροντίσουν να τα σκανάρουν πληρώνοντας σε κάποιο κατάστημα και επιπλέον να τα αποστείλουν ηλεκτρονικά.

Σύμφωνα με την κ. Καρανικόλα η διαδικασία θα πρέπει να απλουστευτεί και όλα τα στοιχεία να εμφανίζονται ηλεκτρονικά χωρίς οι γονείς να χρειάζεται να καταθέτουν κάθε χρόνο τα ίδια έγγραφα σε επανάληψη.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου