ΤΟΠΙΚΑ

Σαν παστά καθ’ οδόν για το σχολείο οι μαθητές του Γυμνασίου Τσαγκαράδας

σαν-παστά-καθ-οδόν-για-το-σχολείο-οι-μ-763152

Στο σχολείο τηρούνται τα μέτρα για τον κορονοϊό, αλλά η μετάβαση ανησυχεί τους γονείς

Τις έντονες αντιδράσεις των γονέων μαθητών, που φοιτούν στο Γυμνάσιο – Λύκειο Τσαγκαράδας, έχει προκαλέσει ο τρόπος μεταφοράς των παιδιών τους από και προς το σχολείο. Μαθητές όλων των τάξεων και των δύο σχολείων επιβιβάζονται στο ίδιο λεωφορείο, χωρίς αποστάσεις ασφαλείας, με ό,τι αυτό συνεπάγεται στην περίπτωση που έστω ένα παιδί προσβληθεί από κορονοϊό.

Χθες, το σχολικό συγκρότημα του Γυμνασίου – Λυκείου Τσαγκαράδας λειτούργησε για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα, μετά την επιστροφή με φυσική παρουσία στις τάξεις μαθητών και εκπαιδευτικών.

«Στο σχολείο τηρούνται με αυστηρότητα τα πρωτόκολλα για την αποτροπή της διασποράς του κορονοϊού. Ολοι φορούν μάσκες, τα μαθήματα γίνονται με τα παράθυρα ανοιχτά, έχει βγει πρόγραμμα για διαφορετικά διαλείμματα προκειμένου οι μαθητές, αν και λίγοι, να μη συνωστίζονται στο προαύλιο», περιγράφει γονέας μαθητή του συγκροτήματος.

Σύμφωνα όμως με τον ίδιο, αντίστοιχα μέτρα δεν λαμβάνονται κατά τη μεταφορά των μαθητών στο σχολείο και την επιστροφή τους στο σπίτι. «Στο σχολείο φοιτούν 75 μαθητές από διαφορετικά χωριά, από το Μούρεσι, το Ανήλιο, τον Κισσό, τον Αγ. Δημήτριο, την Τσαγκαράδα και το Ξουρίχτι. Οι μαθητές μεταφέρονται όλοι μαζί, με το ίδιο λεωφορείο των 50 θέσεων που είναι και οι 50 καλυμμένες. Αποστάσεις δεν υπάρχουν ενώ ο οδηγός δεν μπορεί να κάνει τον αστυνομικό για τα παιδιά που βγάζουν έστω και προσωρινά τη μάσκα τους. Εάν κολλήσει ένα παιδί, ο κίνδυνος να μεταδοθεί ο ιός σε όλο το σχολείο είναι μεγάλος υπ’ αυτές τις συνθήκες», αναφέρει γονέας.

Το θέμα απασχόλησε και άλλους γονείς που αντιδρούν και ζητούν να δρομολογηθεί ένα ακόμη λεωφορείο, προκειμένου να διαχωριστεί τουλάχιστον η μετακίνηση των μαθητών του γυμνασίου από τους μαθητές του λυκείου. «Δεν έχει νόημα να τηρούνται τα μέτρα μέσα στο σχολείο και καθ’ οδόν για το σχολείο η κατάσταση να παραπέμπει σε… υγειονομική βόμβα», παρατηρεί γονέας.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι για το πρόβλημα έχει ήδη ενημερωθεί η δημοτική αρχή Ζαγοράς Μουρεσίου, προκειμένου να παρέμβει.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου