ΤΟΠΙΚΑ

«Επιβιώστε εσείς, αν μπορείτε!»: Παραδίδει κλειδιά η εστίαση

επιβιώστε-εσείς-αν-μπορείτε-παραδί-763106

Ο σύλλογος εστίασης Μαγνησίας συμμετέχει στην πανελλαδική αντίδραση στις 10 Φεβρουαρίου

Τα κλειδιά των επιχειρήσεών τους, που παραμένουν κλειστές με κρατική εντολή για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού, γεγονός που οδηγεί στην οικονομική εξόντωση, παραδίδουν οι ιδιοκτήτες καταστημάτων εστίασης και στη Μαγνησία. Την επόμενη Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου, οι καταστηματάρχες θα παραδώσουν τα κλειδιά τους στις τοπικές αρχές, σε ένδειξη αντίδρασης για το «λουκέτο» που βιώνουν από τον περασμένο Μάρτιο. «Επιβιώστε εσείς, αν μπορείτε!» η πρόκληση που απευθύνει ο πρόεδρος του τοπικού συλλόγου Στέφανος Στεφάνου, ο οποίος συμμετείχε χθες σε πανελλαδική τηλεδιάσκεψη για την οργάνωση της πανελλαδικής κινητοποίησης.

Η παράδοση των κλειδιών των επιχειρήσεων εστίασης της Μαγνησίας θα γίνει είτε στον Δήμο Βόλου, είτε στο Επιμελητήριο Μαγνησίας, κάτι που θα αποφασιστεί τις επόμενες ημέρες. Οι καταστηματάρχες θα τοποθετήσουν τα κλειδιά των επιχειρήσεών τους σε φάκελο στον οποίο θα εσωκλείεται και επιστολή με τα προβλήματα που αντιμετωπίζει κάθε επιχείρηση ενώ μέσω lockdown.

«Επί δέκα μήνες το 50% της εστίασης δεν έχει λειτουργήσει ούτε μία ημέρα. Το υπόλοιπο 30%-40% έκλεισε στο πρώτο lockdown για δυόμισι μήνες και εξακολουθεί να παραμένει κλειστό από αρχές Νοεμβρίου. Τα έξοδά μας τρέχουν και η μοναδική βοήθεια που είδαμε από την Κυβέρνηση ήταν μια επιστρεπτέα προκαταβολή την οποία κατάφερε να λάβει μόλις το 10%- 20% των επιχειρήσεων», τονίζει ο κ. Στεφάνου αναφερόμενος στο κίνδυνο οριστικού λουκέτου που αντιμετωπίζουν ολοένα και περισσότερες επιχειρήσεις όσο παρατείνεται η καραντίνα.

Συνάντηση με τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας

Προχθές, αντιπροσωπεία της Ενωσης Θεσσαλικών Επιχειρήσεων Εστίασης που είναι στα σπάργανα είχε συνάντηση με τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας, Κώστα Αγοραστό. Στην ένωση που δημιουργήθηκε αρχικώς μέσα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης λόγω της ιδιαίτερης συγκυρίας που έπληξε όλες τις επιχειρήσεις και αυτή την περίοδο επιχειρείται να αποκτήσει και νομική υπόσταση, συμμετέχουν οι σύλλογοι εστίασης και από τους τέσσερις θεσσαλικούς νομούς.

Στον κ. Αγοραστό τέθηκε το αίτημα της χρηματοδότησης κατά προτεραιότητα της εστίασης μέσω ΕΣΠΑ από προγράμματα στήριξης επιχειρήσεων, αλλά και της χρηματοδότησής τους μέσω του νέου προγράμματος «ΑΝΑΣΑ».

Σημειώνεται ότι σε ενημέρωση που είχε ο κ. Στεφάνου από τον πρόεδρο της ΓΣΕΒΕΕ Γιώργο Καββαθά, αναμένεται πρόγραμμα της ευρωπαϊκής ένωσης που θα επιδοτεί τις επιχειρήσεις εστίασης για τις δαπάνες τους μέσα στον Φεβρουάριο.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου