ΤΟΠΙΚΑ

Σαρωτικοί έλεγχοι για μέτρα COVID–19 από τη Δημοτική Αστυνομία Βόλου

σαρωτικοί-έλεγχοι-για-μέτρα-covid-19-από-τη-763102

Απαγορευτικά μέτρα, κυκλοφοριακό και λειτουργία λαϊκών στο στόχαστρο των δημοτικών αστυνομικών

Σαρωτικοί ήταν τον Ιανουάριο οι έλεγχοι από κλιμάκια της Δημοτικής Αστυνομίας Βόλου για τον έλεγχο της τήρησης των μέτρων προστασίας για την αντιμετώπιση του κορονοϊού. Το πρώτο μισό του μήνα έγιναν 227 έλεγχοι σύμφωνα με τον απολογισμό της υπηρεσίας, η οποία τον ίδιο μήνα μετακόμισε από το κτίριο που στεγαζόταν μαζί με τη ΔΕΥΑΜΒ στα καινούρια της γραφεία, σε κληροδότημα του Δήμου Βόλου επί της Κ. Καρτάλη 169.

Η μετακόμιση κρίθηκε αναγκαία προκειμένου το προσωπικό της ΔΕΥΑΜΒ να μπορέσει να αξιοποιήσει έναν ακόμη όροφο για τη στέγαση γραφείων και την αραίωση των εργασιακών πόστων των υπαλλήλων, στο πλαίσιο των μέτρων για την αντιμετώπιση του κορονοϊού.

Η Δημοτική Αστυνομία μετεγκαταστάθηκε στα νέα της γραφεία, στον τέταρτο όροφο πολυκατοικίας επί της Κ. Καρτάλη 169, απ’ όπου πλέον θα λειτουργεί. Εξαιτίας της μετακόμισης η δράση της Δημοτικής Αστυνομίας ήταν περιορισμένη, όχι όμως στο πεδίο των ελέγχων για την τήρηση των μέτρων ενάντια στον κορονοϊό.

Σύμφωνα με την αντιδήμαρχο Δημοτικής Αστυνομίας Βόλου, Νατάσσα Μορφογιάννη, έγιναν συνολικά 227 έλεγχοι για την τήρηση των μέτρων COVID, που αφορούν κυρίως στη χρήση μάσκας από τους πολίτες και των ειδικών εντύπων κατ’ εξαίρεση μετακίνησης. Από το σύνολο των ελέγχων οι 179 έγιναν αποκλειστικά από κλιμάκια της Δημοτικής Αστυνομίας και επιπλέον 48 μαζί με κλιμάκια της Ελληνικής Αστυνομίας. «Απευθύνουμε κυρίως συστάσεις στους πολίτες, να φορούν σωστά τη μάσκα τους και να τηρούν τα μέτρα που προβλέπονται. Δεν είναι στόχος μας να βεβαιώσουμε πρόστιμα, τα οποία είναι η έσχατη λύση» ανέφερε η κ. Μορφογιάννη. Στο πλαίσιο αυτό βεβαιώθηκαν μόνο δύο πρόστιμα των 300 ευρώ για μη χρήση μάσκας, απευθύνθηκαν όμως πολλές συστάσεις για τη σωστή χρήση της μάσκας από τους πολίτες.

Κατά τον ίδιο μήνα βεβαιώθηκαν συνολικά 313 παραβάσεις για παράνομη στάθμευση. Από αυτές οι 90 αφορούσαν σε δρόμους, λεωφορειόδρομους, πεζοδρόμους όπου απαγορεύεται βάσει του Κ.Ο.Κ. και οι 223 σε θέσεις ελεγχόμενης στάθμευσης για χρήση των πάρκινγκ πέραν του δίωρου ή χωρίς την πληρωμή του αντιτίμου που προβλέπεται.

Εγιναν επίσης οκτώ αυτοψίες, διεκπεραιώθηκαν 33 υποθέσεις για γνήσια υπογραφής κατ’ οίκον, υπήρξε ανταπόκριση σε 90 αιτήματα πολιτών, διερευνήθηκαν τρεις καταγγελίες και τέλος έγινε επιχείρηση εντοπισμού ιδιοκτητών οχημάτων (12 συνολικά) τα οποία εμπόδιζαν εργασίες κλαδέματος από συνεργεία της διεύθυνσης πρασίνου.

Χθες, η αντιδήμαρχος Δημοτικής Αστυνομίας Βόλου Νατάσσα Μορφογιάννη μαζί με την αντιδήμαρχο Παιδείας και Πολιτισμού Βόλου Γεωργία Μποντού – Τοκαλή βρέθηκαν στη λαϊκή αγορά στη Ν. Αγχίαλο για να ελέγξουν την τήρηση των μέτρων και των αποστάσεων και επίσης απευθύνθηκαν συστάσεις σε πωλητές.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου