ΤΟΠΙΚΑ

Τηλεδιάσκεψη του Κων. Μαραβέγια με τη διοίκηση της Ομοσπονδίας Τριτέκνων

τηλεδιάσκεψη-του-κων-μαραβέγια-με-τη-δ-762478

Για τις διεκδικήσεις και τις προτάσεις των τρίτεκνων οικογενειών, ενημερώθηκε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κ. Κωνσταντίνος Μαραβέγιας, κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης που είχε με το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας Πολυμελών Οικογενειών με Τρία Τέκνα Ελλάδος (ΟΠΟΤΤΕ). Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν ο πρόεδρος Δημ. Κοντός, ο αντιπρόεδρος Γ. Χαβάκης και τα μέλη Σούλα Βακουφτσή, Δημ. Χριστοθανόπουλος, Ζωή Κοϊδου και Βασίλης Δήμος.

Ο κ. Μαραβέγιας υπογράμμισε καταρχάς τη σπουδαιότητα της τριτεκνίας και τη συμβολή της στην άμβλυνση του δημογραφικού προβλήματος, αναγνωρίζοντας την ανάγκη να δοθούν κίνητρα στα ζευγάρια ώστε να προχωρήσουν στην απόκτηση τρίτου παιδιού. Παραδέχθηκε ότι υπάρχει ακόμη χάσμα μεταξύ τριτέκνων και πολυτέκνων όσον αφορά την πριμοδότηση κάθε παιδιού και ενημέρωσε τους εκπροσώπους των τριτέκνων ότι ήδη έχει μεταφέρει τα αιτήματά τους στην Υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Δόμνα Μιχαηλίδου, ενώ άμεσα θα έχει συνάντηση για τα θέματα που τους απασχολούν και με τη νέα υφυπουργό δημογραφικής πολιτικής κ. Μαρία Συρυγγέλα.

Ο κ. Κοντός τόνισε ότι «τα τελευταία χρόνια, εξαιτίας της δυσχερούς οικονομικής κατάστασης και επιπλέον λόγω της πανδημίας, οι πολυμελείς οικογένειες έχουν δεχθεί δυσανάλογα πολλαπλάσια βάρη. Απαιτείται ένα ολοκληρωμένο πλαίσιο νομοθετικών πρωτοβουλιών που θα περιλαμβάνουν την Παιδεία και την κοινωνική πολιτική, τις προσλήψεις, τις μεταφορές, τα νέα ζευγάρια και τη στήριξη τους στην εργασία και την κατοικία. Μεταξύ άλλων έθεσε το θέμα τροποποίησης των διατάξεων για τις προσλήψεις μέσω ΑΣΕΠ, ώστε να υπάρχει ένα ενιαίο σύστημα προσλήψεων και να μην ακολουθούνται διαφορετικές πρακτικές. Επιδίωξη των τριτέκνων είναι να συναντηθούν άμεσα με τους αρμόδιους υπουργούς για την προώθηση των αιτημάτων τους».

Η κ. Σούλα Βακουφτσή ζήτησε από τον κ. Μαραβέγια να βοηθήσει ώστε να οριστούν οι συναντήσεις αυτές με τους υπουργούς, αλλά και με τον ίδιο τον πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, ενώ και τα υπόλοιπα μέλη της Ομοσπονδίας επανέλαβαν με τη σειρά τους ότι είναι ζήτημα εθνικής ευθύνης η επίλυση του δημογραφικού προβλήματος.

Ως τρίτεκνος από πεποίθηση, όπως δήλωσε, ο κ. Μαραβέγιας διαβεβαίωσε ότι αποτελεί στοίχημα για τον ίδιο η ικανοποίηση των αιτημάτων που θέτουν οι τρίτεκνες οικογένειες, στο μέτρο του δυνατού, προκειμένου να εκμηδενιστούν οι ανισότητες και να αναγνωριστεί έμπρακτα η σημαντική προσφορά τους στην κοινωνία. «Θα είμαι πάντα δίπλα σας για να ακούω και να στηρίζω τα αυτονόητα, για να μεταφέρω τη φωνή και τις προτάσεις σας εκεί που πρέπει», τόνισε ο βουλευτής.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου