ΤΟΠΙΚΑ

Δρομολόγια με ακρίβεια λεπτού ~ Αστικό Κτελ Βόλου

δρομολόγια-με-ακρίβεια-λεπτού-αστικό-762050

Μετά την ισχύ των νέων κυκλοφοριακών μέτρων σε Ιάσονος – Δημητριάδος

Δρομολόγια με ακρίβεια λεπτού σε κάθε στάση, υπόσχεται πλέον το Αστικό ΚΤΕΛ Βόλου, μετά την ισχύ των νέων κυκλοφοριακών ρυθμίσεων σε Ιάσονος και Δημητριάδος. Τις δύο πρώτες ημέρες εφαρμογής των ρυθμίσεων, ο χρόνος εκτέλεσης των δρομολογίων των λεωφορείων του ΚΤΕΛ, μειώθηκε σε ποσοστό 33%.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Αστικού ΚΤΕΛ Βόλου, Τρύφωνα Πλαστάρα, ο χρόνος εκτέλεσης των δρομολογίων των λεωφορείων, μειώθηκε αισθητά μετά τη λειτουργία του λεωφορειοδρόμου και της πλήρους απαγόρευσης στάσης και στάθμευσης σε Ιάσονος και Δημητριάδος.

Οπως χαρακτηριστικά ανέφερε, τα λεωφορεία της γραμμής Νο 1, που εκτελούν το δρομολόγιο από Αναυρο μέχρι Ν. Ιωνία, μέχρι πρότινος χρειάζονταν τουλάχιστον 30 λεπτά για να καλύψουν τη διαδρομή, μαζί με τις στάσεις. Πλέον το δρομολόγιο με τις στάσεις γίνεται μέσα σε 20 λεπτά.

Η καταπολέμηση του μποτιλιαρίσματος από το κέντρο, δεν διευκολύνει απλώς τους επαγγελματίες οδηγούς. Το μεροκάματο στους δρόμους που δοκίμαζε τις αντοχές όσων βρίσκονται επί ώρες πίσω από το τιμόνι, έχει γίνει λίγο ευκολότερο. Το σημαντικότερο όμως είναι ότι αποκαθίσταται η αξιοπιστία του ΚΤΕΛ, σε ό,τι αφορά τη συχνότητα της διέλευσης των λεωφορείων από κάθε στάση. Πλέον προβλέπεται άφιξη του λεωφορείου σε κάθε στάση με ακρίβεια… λεπτού, γεγονός που εκτιμάται ότι θα ενισχύσει και τον αριθμό του επιβατικού κοινού που εξυπηρετείται από το ΚΤΕΛ.

Βεβαίως δεν έχει εξαλειφθεί μέσα σε ένα διήμερο η παραβατικότητα. Υπάρχουν ασυνείδητοι οδηγοί που συνεχίζουν να σταθμεύουν στο λεωφορειόδρομο, «φλερτάροντας» με τσουχτερά πρόστιμα ύψους 200 ευρώ από την Τροχαία Βόλου. Ωστόσο τα λεωφορεία, δεν παρεκκλίνουν από τις λεωφορειολωρίδες. Κορνάροντας αναγκάζουν τους οδηγούς να απομακρύνουν τα οχήματά τους από το τμήμα του δρόμου που προβλέπεται να κυκλοφορούν μόνο Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και οχήματα έκτακτης ανάγκης.

Και χθες, δεύτερη ημέρα εφαρμογής των νέων κυκλοφοριακών μέτρων, η κίνηση διεξάγονταν ομαλά στις κεντρικές οδούς Ιάσονος και Δημητριάδος. Η συνεχής αστυνομική παρουσία απέτρεπε την παράνομη στάση και στάθμευση και η ροή της κυκλοφορίας δεν αντιμετώπιζε προβλήματα.

Στους «αδιόρθωτους» οδηγούς επιβλήθηκαν πρόστιμα, ενώ από τις 5 Δεκεμβρίου, προβλέπεται η επιστράτευση και γερανών που θα φροντίζουν για την απομάκρυνση των παράνομα σταθμευμένων αυτοκινήτων.

Διαμόρφωση θέσεων

Στο μεταξύ, παράλληλα με τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, ξεκίνησε και η διαμόρφωση των θέσεων στάθμευσης των αυτοκινήτων που θα γίνεται υπό γωνία, στο τμήμα της Δημητριάδος από Κουταρέλια έως Σόλωνος.

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών, Θανάση Σταυρίδη, η διαμόρφωση των θέσεων στάθμευσης, θα ολοκληρωθεί εντός των επόμενων ημερών. Εκτιμάται ότι θα δημιουργηθούν περίπου 70 θέσεις στάθμευσης αυτοκινήτων.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου