ΤΟΠΙΚΑ

Πρώτο βήμα για πολεοδόμηση των δημοτικών ενοτήτων Ζαγοράς και Μουρεσίου

πρώτο-βήμα-για-πολεοδόμηση-των-δημοτι-762023

Αίτημα του δήμου για την ένταξή του σε πρόγραμμα εκπόνησης Τοπικών Πολεοδομικών Σχεδίων

Το πρώτο και πιο σημαντικό βήμα που θα καθορίσει τις χρήσεις γης και τους όρους δόμησης στις δημοτικές ενότητες Ζαγοράς και Μουρεσίου αναμένεται να γίνει μέσω της εκπόνησης Τοπικού Πολεοδομικού Σχεδίου.

Οι δύο δημοτικές ενότητες κατατάσσονται στην κατηγορία της «πολύ υψηλής προτεραιότητας» καθώς δεν καλύπτονται σε επίπεδο πολεοδομικού σχεδιασμού.

Από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας έχει ενεργοποιηθεί πρόγραμμα για την εκπόνηση τοπικών πολεοδομικών σχεδίων στο σύνολο της χώρας. Η χρηματοδότηση του προγράμματος θα καλυφθεί από πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης ή και πόρους του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων και η αποπληρωμή του θα γίνει από Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Σε αυτό το πρόγραμμα πρόκειται να υποβάλλει αίτηση ο Δήμος Ζαγοράς Μουρεσίου με απόφαση του δημάρχου, Παναγιώτη Κουτσάφτη για την εκπόνηση τοπικού πολεοδομικού σχεδίου για τις δύο δημοτικές ενότητες χωρίς να έχει οικονομική επιβάρυνση.

Οι μελέτες της πρώτης φάσης, περίπου 200 σε όλη χώρα, αναμένεται να προκηρυχθούν μέσα στον ερχόμενο Σεπτέμβριο και στόχος είναι η ολοκλήρωση του σχεδιασμού σε όλη τη χώρα μέσα σε μια εξαετία.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου