ΤΟΠΙΚΑ

Πρόγραμμα για πρώτες βοήθειες σε παιδιά

πρόγραμμα-για-πρώτες-βοήθειες-σε-παιδ-761481

Για εκπαιδευτικούς, γονείς και προπονητές, από το Νοσοκομείο με τη συνεργασία φορέων παιδείας

Καινοτόμο εκπαιδευτικό πρόγραμμα για τις πρώτες βοήθειες σε παιδιά θα υλοποιήσει με τη συνεργασία φορέων υγείας και παιδείας τον Ιανουάριο του 2015 το Γενικό Νοσοκομείο Βόλου.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς, γονείς και προπονητές μαθητών της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση, με στόχο την παροχή θεωρητικών και πρακτικών πληροφοριών.

Οπως ανακοινώθηκε χθες από τη Διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Βόλου: «Τo Γενικό Νοσοκομείο Βόλου μετά από σχετική έγκριση του Υπουργείου Παιδείας θα υλοποιήσει με συνεργασία ανάμεσα σε φορείς υγείας και παιδείας ένα καινοτόμο ολοκληρωμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα με θέμα «Πρώτες Βοήθειες για παιδιά».

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς, γονείς και προπονητές μαθητών της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Σκοπός του προγράμματος είναι η παροχή θεωρητικών και πρακτικών πληροφοριών σχετικά με τις πρώτες βοήθειες σε εκείνους που βρίσκονται σε καθημερινή επαφή με τα παιδιά στο σχολείο, στο γυμναστήριο ή στο σπίτι.

Η συμμετοχή όσων ενδιαφέρονται δεν έχει καμία οικονομική επιβάρυνση.

Στο Βόλο ο χώρος διεξαγωγής των σχετικών σεμιναρίων είναι το αμφιθέατρο του Γ.Ν. Βόλου. Είναι πιθανό, αν εκδηλωθεί σχετικό ενδιαφέρον, να υπάρξει μετάβαση κλιμακίου από τα στελέχη του νοσοκομείου που εμπλέκονται στο πρόγραμμα και σε άλλους χώρους για τη διεξαγωγή των μαθημάτων.

Πρόκειται για μία καινοτόμο και πρωτοποριακή συνεργασία ανάμεσα σε φορείς υγείας και παιδείας στη Μαγνησία με αυτονόητα οφέλη για τους εκπαιδευτικούς, μαθητές και τις οικογένειές τους.

Υπεύθυνοι για το εκπαιδευτικό πρόγραμμα από πλευράς στελεχών Γενικού Νοσοκομείου Βόλου είναι η κ. Χρυσάνθη Κορώνη, MSc Νοσηλεύτρια Προϊσταμένη Ψυχιατρικής κλινικής, ενώ από πλευράς διοίκησης το συντονισμό και την ευθύνη του έργου αυτού ανέλαβε η κ. Μαίρη Τσακνάκη Γαβαλά, εκπαιδευτικός, μέλος του Δ.Σ. του Γ.Ν.Β., όπως αποφασίστηκε σε συνάντηση εργασίας που συμμετείχαν επίσης ο διοικητής κ. Κώστας Καραμπάτσας, ο αναπληρωτής διοικητής κ. Χαράλαμπος Μπαλής και η κ. Λεμονιά Πατρώνη, Προϊσταμένη Τμήματος Προσωπικού και μέλος του Δ.Σ.

Το πρόγραμμα θα αρχίσει να υλοποιείται τον Ιανουάριο του 2015.

Οι ενδιαφερόμενοι να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα μπορούν να επικοινωνήσουν με την κ. Χρυσάνθη Κορώνη (τηλ. 6936699706)».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου