ΤΟΠΙΚΑ

Μείωση 10% στα τιμολόγια νερού από τη ΔΕΥΑΜΒ

μείωση-10-στα-τιμολόγια-νερού-από-τη-δευ-761101

Η πρώτη μείωση ύψους 4% θα γίνει μέσα στο 2015 και σταδιακά μέχρι το 2018 οι πολίτες θα πληρώνουν φθηνότερα κατά 10% για το νερό

Μείωση στην τιμή του νερού κατά 10% έως το 2018 προανήγγειλε χθες ο Δήμαρχος Βόλου, Αχιλλέας Μπέος. Η πτώση των τιμολογίων θα ξεκινήσει από το 2015 με μια πρώτη μείωση ύψους 4%. Οι μειώσεις όμως θα αφορούν αποκλειστικά νοικοκυριά κι όχι επιχειρήσεις ή βιομηχανίες.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Η διοίκηση της ΔΕΥΑΜΒ αναμένεται να ξεκινήσει το «φακέλωμα» των πελατών της. Εως τέλος Ιανουαρίου 2015, αναμένεται να ξεκαθαρίσει ποιοι πελάτες της επιχείρησης είναι νοικοκυριά, ποιοι επιχειρηματίες, ποιοι βιοτέχνες και ποιοι βιομήχανοι. Η εντολή για την «ακτινογραφία» των πελατών της επιχείρησης θα δοθεί στην επόμενη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της ΔΕΥΑΜΒ.

«Μία επιχείρηση που έχει κύκλο εργασιών 35 εκ. ευρώ και τζίρο μόνο από το νερό ύψους 17 εκ. ευρώ, δεν γνωρίζει ποιοι είναι οι πελάτες της. Αυτό δείχνει τη γύμνια αυτής της πόλης σε όλα τα επίπεδα, με ευθύνη των προηγούμενων δημοτικών αρχών», δήλωσε ο Δήμαρχος Αχιλλέας Μπέος.

Μόλις ολοκληρωθεί η καταγραφή που θα καταδείξει ποιοι είναι οι πελάτες της ΔΕΥΑΜΒ και προκύψει ο ακριβής αριθμός των νοικοκυριών, θα ξεκινήσει και η ισχύς των νέων τιμολογίων.

Ο Δήμαρχος Βόλου ανακοίνωσε ότι οι μειώσεις στα τιμολόγια του νερού θα ξεκινήσουν μέσα στο 2015 με μια πρώτη πτώση τιμών στα τιμολόγια του νερού κατά 4%. Εως το 2018 η συνολική μείωση στα τιμολόγια του νερού θα αφορά στο 10%. Ομως όπως ξεκαθάρισε ο κ. Μπέος οι μειώσεις θα αφορούν μόνο τα νοικοκυριά. «Οι μειώσεις των τιμολογίων θα γίνουν για τα νοικοκυριά κι όχι για τις επιχειρήσεις ή βιομηχανίες», είπε χαρακτηριστικά.

Διευκρίνισε τέλος, ότι οι ειδικές κατηγορίες του πληθυσμού (άποροι, άνεργοι κ.α.) θα συνεχίσουν να έχουν ειδικά κοινωνικά τιμολόγια επί των οποίων θα γίνουν και οι επιπλέον μειώσεις που θα αφορούν και τους υπόλοιπους χρήστες του δικτύου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου