ΤΟΠΙΚΑ

Κατασχέσεις για 371 οφειλέτες

κατασχέσεις-για-371-οφειλέτες-761097

Οφείλουν την τελευταία 20ετία ποσά από 136 ευρώ έως 23.000 ευρώ

Αντιμέτωποι με κατασχέσεις των τραπεζικών λογαριασμών τους βρίσκονται 371 οφειλέτες του Δήμου Βόλου. Η τελευταία περίοδος… χάριτος που δόθηκε στους οφειλέτες του Δήμου προκειμένου να προχωρήσουν σε ρύθμιση των χρεών τους έως 30 Νοεμβρίου, έληξε και όσοι δεν φρόντισαν να ανταποκριθούν στο ύστατο κάλεσμα του Δήμου, είναι πλέον αντιμέτωποι με κατασχέσεις τραπεζικών τους λογαριασμών.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Στη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης της οικονομικής επιτροπής του Δήμου Βόλου, αποφασίστηκε κατά πλειοψηφία να κινηθούν διαδικασίες για κατασχέσεις εις χείρας τρίτων εναντίον 371 οφειλετών των δημοτικών ταμείων.

Πρόκειται για επιχειρηματίες ή πολίτες που χρωστούν στα δημοτικά ταμεία ποσά που ξεκινούν από 136,20 ευρώ και φθάνουν ακόμη και τις 23.762,42 ευρώ. Η συντριπτική πλειοψηφία των οφειλών κυμαίνεται από 500 έως 1.100 ευρώ περίπου. Αφορούν δε, σε χρέη από το 1994 που παραγράφονται με την παρέλευση της 20ετίας.

Σε προηγούμενη συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής, είχε αποφασιστεί να δοθεί μία τελευταία ευκαιρία στους οφειλέτες να ρυθμίσουν τις οφειλές τους σε 100 δόσεις βάση του νέου Νόμου. Η προθεσμία ρύθμισης των χρεών εξέπνευσε χωρίς 371 οφειλέτες να περάσουν για διακανονισμό από την οικονομική υπηρεσία του Δήμου Βόλου.

Ο πρώην ταμίας

Στο μεταξύ, ως πολιτική αγωγή στο Εφετείο Κακουργημάτων Λάρισας, ενάντια στον πρώην ταμία του, πρόκειται να παραστεί ο Δήμος Βόλου. Ο πρώην ταμίας κατηγορείται για υπεξαίρεση κατ’ εξακολούθηση.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο ο πρώην ταμίας «κατά το διάστημα από 20 Δεκεμβρίου 2010 έως 10 Ιανουαρίου 2011 ιδιοποιήθηκε παράνομα και ενσωμάτωσε στην περιουσία του το συνολικό ποσό των 228.675,65 ευρώ. Το ποσό ανέλαβε παρανόμως από το Ταμείο του Δήμου Βόλου προς ίδιο όφελος, ενώ όφειλε να το καταθέσει υπέρ της τράπεζας PROBANK, στην οποία το είχε νομίμως εκχωρήσει ο δικαιούχος ανάδοχος του έργου ανακατασκευή γέφυρας επί του χειμάρρου Κραυσίδωνα στην προέκταση της οδού Μητροπολίτου Γρηγορίου και το οποίο αφορούσε στην εξόφληση δύο λογαριασμών του έργου, ύψους 155.358,13 ευρώ και 73.318,52 ευρώ αντίστοιχα».

Ο Δήμος φέρεται να ζημιώθηκε ποσό ύψους 228.676,65 ευρώ. Μάλιστα, σε βάρος του Δήμου έχει εκδοθεί διαταγή πληρωμής του Μονομελούς Πρωτοδικείου Βόλου, με την οποία διατάσσεται να καταβάλλει το συγκεκριμένο ποσό και επιπλέον δικαστικά έξοδα και νόμιμους τόκους.

Την απόφαση να παραστεί ως πολιτική αγωγή, έλαβε χθες ομόφωνα η Οικονομική Επιτροπή στη συνεδρίασή της.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου