ΤΟΠΙΚΑ

Ζούσαν πίσω από τον ήλιο…

ζούσαν-πίσω-από-τον-ήλιο-760603

250 κάτοικοι στις Γλαφυρές δεν είχαν πρόσβαση στο ίντερνετ

Πίσω από τον ήλιο… ζούσαν τα τελευταία 25 χρόνια περίπου 250 μόνιμοι κάτοικοι στις Γλαφυρές. Σε απόσταση μόλις 11 χιλιομέτρων από το Βόλο, η περιοχή δεν είχε πρόσβαση στο διαδίκτυο, με αποτέλεσμα οι κάτοικοι να είναι αποκομμένοι επικοινωνιακά.

Το σημαντικότερο είναι όμως ότι τα τελευταία χρόνια οπότε και η συνταγογράφηση των φαρμάκων γίνεται μέσω της διαδικτυακής οδού, οι κάτοικοι δεν μπορούσαν καν να συνταγογραφήσουν φάρμακα! Ο αγροτικός γιατρός επισκέπτονταν την περιοχή για εξετάσεις, ωστόσο για την παραλαβή των συνταγών των φαρμάκων τους αναγκάζονταν οι ίδιοι οι κάτοικοι να κατεβαίνουν στο Βόλο ή να περιμένουν την επόμενη… επίσκεψη του γιατρού για να τους φέρει τη συνταγή.

Το πρόβλημα έθεσε υπόψη του αντιδημάρχου δημοτικών ενοτήτων Βόλου, Δημήτρη Λιβογιάννη, ο πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου Δημήτρης Λειβαδιώτης.

Μετά από αίτημα του Δήμου Βόλου προς τον ΟΤΕ, το πρόβλημα επιλύθηκε και το διαδίκτυο εξαπλώθηκε μέχρι και τις Γλαφυρές. Με την πρόσβαση στο ίντερνετ οι κάτοικοι δεν λύνουν μόνο το πρόβλημα επικοινωνίας αλλά επιλύεται και το πρόβλημα της συνταγογράφησης φαρμάκων από τον αγροτικό γιατρό που επισκέπτεται την περιοχή.

ΕΛ. ΧΑΝ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου