ΤΟΠΙΚΑ

Τρίτη ημέρα κατάληψης στο 2ο ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας

τρίτη-ημέρα-κατάληψης-στο-2ο-επαλ-ν-ιων-760367

Στην ατζέντα της κινητοποίησης μπήκαν κτιριακά προβλήματα και το αίτημα πρόσληψης καθηγητών και σχολικών φυλάκων

Κλειδωμένα παρέμειναν χθες για τρίτη συνεχόμενη ημέρα, τα λουκέτα στο 2ο ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας, με τους μαθητές να προχωρούν σε κατάληψη στον απόηχο του συμβάντος με τη φωτιά που έπνιξε στον καπνό ολόκληρο το σχολικό συγκρότημα του πρώην Πολυκλαδικού.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Μέχρι και προχθές οι μαθητές διαμαρτύρονταν για την παντελή έλλειψη μέτρων πυρασφάλειας στο κτίριο. Χθες, η ατζέντα της μαθητικής κινητοποίησης άλλαξε με τους μαθητές να θέτουν κυρίως πολιτικά ζητήματα που άπτονται της εκπαίδευσης. Ομως η κινητοποίησή τους αποτέλεσε ταυτόχρονα και… πρόβα τζενεράλε ενόψει της σημερινής ημέρας, οπότε και τα σχολεία αναμένεται να τιμήσουν με μαζικές καταλήψεις τη μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, που πριν από έξι χρόνια, στις 6 Δεκεμβρίου, έπεφτε νεκρός από τα πυρά αστυνομικού, σε διαδήλωση στην Αθήνα.

Το σχολικό συμβούλιο, επιχείρησε να μεταπείσει τους μαθητές να επιστρέψουν στις αίθουσες διδασκαλίας και στα μαθήματά τους. Ωστόσο, οι μαθητές δήλωσαν ανυποχώρητοι, προτάσσοντας ζητήματα όπως οι αναγκαίοι διορισμοί καθηγητών και σχολικών φυλάκων, η κατάργηση της τράπεζας θεμάτων και απαιτώντας να μην προωθηθεί ούτε μία συγχώνευση σχολείου.

Χρόνια προβλήματα

Αργότερα σε συνεδρίαση του σχολικού συμβουλίου, μαθητές, γονείς και καθηγητές, συζήτησαν για τα χρόνια προβλήματα που αντιμετωπίζουν στο σχολικό συγκρότημα και που άπτονται της ασφάλειας και υγιεινής των μαθητών, αποφασίζοντας να ζητήσουν συνάντηση με το Δήμαρχο Βόλου, Αχιλλέα Μπέο, προκειμένου να δρομολογηθεί η επίλυσή τους.

Σύμφωνα με το Διευθυντή του 2ου ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας, Σωκράτη Σαβελίδη, οι ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις του σχολείου είναι πεπαλαιωμένες. Εχουν γίνει ήδη από το 1985 και έκτοτε δεν έχει γίνει καμία εκτεταμένη συντήρηση. Οι επισκευές γίνονται από τους ίδιους τους καθηγητές, προκειμένου να μην περιμένουν… μήνες για να αλλαχθεί για παράδειγμα μία πρίζα.

Το σημαντικότερο όμως πρόβλημα που έχει να κάνει με την υγιεινή 500 μαθητών και 70 καθηγητών είναι αυτό των σχολικών τουαλετών. Εχει εντοπιστεί πρόβλημα στις υδραυλικές εγκαταστάσεις, με αποτέλεσμα τα καζανάκια από τα WC να αργούν να γεμίσουν ενώ τα είδη υγιεινής δεν έχουν αλλαχθεί ποτέ.

Τέλος, αναφορά έγινε και στην ανάγκη ελαιοχρωματισμού του σχολείου. «Τα τελευταία χρόνια, ό,τι εργασίες ελαιοχρωματισμού έχουν γίνει, έγιναν αποκλειστικά από μαθητές του σχολείου», σημείωσε ο κ. Σαβελίδης.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου