ΤΟΠΙΚΑ

Σε ρόλο τροχονόμου ο Αχιλλέας Μπέος

σε-ρόλο-τροχονόμου-ο-αχιλλέας-μπέος-759662

Αυτή τη φορά στην Κουμουνδούρου που έγινε πεζόδρομος

Σε ισχύ τέθηκε από χθες -τελικώς- το πρωί το μέτρο της πεζοδρόμησης της οδού Κουμουνδούρου. Ο Δήμαρχος Βόλου, Αχιλλέας Μπέος, πάτησε το κουμπί για να κατέβει η μπάρα που έχει τοποθετηθεί στη συμβολή των οδών Κουμουνδούρου και 28ης Οκτωβρίου και στη συνέχεια ανέλαβε ρόλο… τροχονόμου.

Παρά την κατεβασμένη μπάρα και τις πινακίδες που σηματοδοτούν ότι το τμήμα της Κουμουνδούρου από 28ης Οκτωβρίου έως Δημητριάδος λειτουργεί ως πεζόδρομος, αρκετοί δικυκλιστές επιχείρησαν να «καβαλήσουν» το πεζοδρόμιο για να διέλθουν από το σημείο.

Η παρουσία και οι παραινέσεις του Δημάρχου, απέτρεπαν τους δικυκλιστές να κατέβουν από την Κουμουνδούρου προς τη Δημητριάδος.

Ο δρόμος θα παραμένει κλειστός από τις 10 το πρωί έως τις 7 το επόμενο πρωί. Θα ανοίγει μόνο 7π.μ. – 10π.μ. για τις ανάγκες φορτοεκφόρτωσης.

Η πεζοδρόμηση της Κουμουνδούρου κρίθηκε απαραίτητη εξαιτίας των ιδιαίτερων συνθηκών που έχουν διαμορφωθεί στο συγκεκριμένο δρόμο, όπου δραστηριοποιούνται πληθώρα καφέ – μπαρ, όπου συναθροίζονται εκατοντάδες θαμώνες.

Το χειρισμό της μπάρας θα αναλάβει δημοτικός υπάλληλος, ωστόσο δυνατότητα χειρισμού θα έχουν και οι υπηρεσίες άμεσης ανάγκης, Πυροσβεστική, ΕΚΑΒ και Αστυνομία σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης.

Η κίνηση των πυροσβεστικών οχημάτων εκτρέπεται μέσω της οδού Γαμβέτα, όπου έχουν τοποθετηθεί κορύνες στο αριστερό άκρο του δρόμου για να απαγορεύεται η στάθμευση των οχημάτων. Επίσης έχουν τοποθετηθεί πινακίδες βάσει των οποίων από τη συγκεκριμένη οδό γίνεται η διέλευση των πυροσβεστικών οχημάτων.

ΕΛ. ΧΑΝ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου