ΤΟΠΙΚΑ

Ορκωμοσία 60 φοιτητών και 6 διδακτόρων στη Γεωπονική

ορκωμοσία-60-φοιτητών-και-6-διδακτόρων-σ-758918

Με χαμόγελα θα πλημμυρίσει την ερχόμενη Τρίτη η Σχολή Γεωπονικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Σε ειδική τελετή το πρωί στον προαύλειο χώρο του πανεπιστημιακού συγκροτήματος θα ορκιστούν 60 φοιτητές, έξι από τους οποίους θα αναγορευτούν διδάκτορες μετά από απόφαση της γενικής συνέλευσης.

Μάλιστα, φέτος για πρώτη φορά οι απόφοιτοι θα έχουν πιστοποίηση για τα προγράμματα σπουδών επισημαίνει ο κοσμήτορας της Σχολής Νίκος Δαναλάτος.

«Λίγα Πανεπιστήμια στην Ελλάδα έχουν λάβει πιστοποίηση από την Ανώτατη Αρχή Δημόσιας Εκπαίδευσης. Είμαστε πολύ χαρούμενοι που έχουμε λάβει αυτή την αναγνώριση, η οποία αφορά στα Τμήματα Γεωπονίας, Φυτικής Παραγωγής και Αγροτικού Περιβάλλοντος και Γεωπονίας Ιχθυολογίας και Υδάτινου Περιβάλλοντος», τόνισε.

Οι απόφοιτοι σε λίγες μέρες θα ατενίζουν το μέλλον τους με σιγουριά. Εκτός από το γεγονός ότι θα είναι πιστοποιημένοι στις σπουδές τους από την Ανώτατη Αρχή θα έχουν στα χέρια τους πτυχία που θα τους εξασφαλίζουν επαγγελματική αποκατάσταση σε μία εποχή κρίσης.

«Το Τμήμα Φυτικής Παραγωγής είναι από τις καλύτερες γεωπονικές σχολές όσον αφορά στην επαγγελματική αποκατάσταση. Ιδίως σε εποχές κρίσης που μπορούμε να πούμε ακόμη ότι είναι η εποχή μας είναι στην καλύτερη θέση. Το ίδιο και της Ιχθυολογίας που είναι το μόνο Τμήμα που υπηρετεί αυτή τη στιγμή τον τομέα αυτόν στην Ελλάδα, η οποία είναι πρώτη χώρα σε παραγωγή ιχθύων σε ολόκληρη την Ευρώπη», τονίζει.

Το πρόγραμμα

Το πρόγραμμα της τελετής ορκωμοσίας έχει ως εξής:

8.45 – 10.00: Τμήμα Γεωπονίας, Φυτικής Παραγωγής και Αγροτικού Περιβάλλοντος · Αναγόρευση διδακτόρων · Ορκωμοσία μεταπτυχιακών και προπτυχιακών φοιτητών Ωρες 10.00 – 11.15: Τμήμα Γεωπονίας Ιχθυολογίας και Υδάτινου Περιβάλλοντος · Αναγόρευση διδακτόρων · Ορκωμοσία μεταπτυχιακών και προπτυχιακών φοιτητών. Επισημαίνεται ότι λόγω COVID-19 η ορκωμοσία θα πραγματοποιηθεί στον προαύλειο χώρο της Σχολής Γεωπονικών Επιστημών.

Για λόγους ασφαλείας οι φοιτητές δεν θα φορέσουν τηβέννους και επιτρέπεται να συνοδεύονται από άτομα της οικογένειάς τους, αρκεί να μην προκληθεί συγχρωτισμός. Επίσης συνιστάται η χρήση μάσκας. Για περισσότερες πληροφορίες Γραμματεία Σχολής Γεωπονικών Επιστημών, τηλ.: 24210 93007, 93155 e-mail: [email protected].

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου