ΤΟΠΙΚΑ

Διαλεύκανση στη Χαλυβουργία για το εργατικό ατύχημα

διαλεύκανση-στη-χαλυβουργία-για-το-ερ-758782

Ζητά η Ομοσπονδία Μετάλλου – Σήμερα η νεκρώσιμη ακολουθία στον Ι. Ν. Αγίας Βαρβάρας

Η «τελευταία πράξη» του τραγικού εργατικού δυστυχήματος που σημειώθηκε στη Χαλυβουργία Θεσσαλίας στη Β’ ΒΙΠΕ την Πέμπτη το βράδυ, θα γραφτεί σήμερα, Δευτέρα. Στις 11 το πρωί συγγενείς , φίλοι και συνάδελφοι θα συνοδεύσουν στην τελευταία του κατοικία τον άτυχο Χρήστο Ανεστιάδη 49 ετών, πατέρα δύο μικρών παιδιών, που ανασύρθηκε νεκρός από δεξαμενή του εργοστασίου, μισή ώρα πριν τελειώσει η βάρδιά του ενώ η νεκρώσιμος ακολουθία θα τελεστεί στον Ιερό Ναό της Αγίας Βαρβάρας στη Νέα Ιωνία.

Το εργοστάσιο της Χαλυβουργίας από την Παρασκευή το πρωί παραμένει κλειστό και αναμένεται να επαναλειτουργήσει την Τρίτη, καθώς με απόφασή τους οι εργαζόμενοι προχώρησαν σε 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες εις ένδειξη διαμαρτυρίας για ελλιπή μέτρα ασφαλείας μέσα στο χώρο δουλειάς.

Προχθες με αφορμή το τραγικό δυστύχημα υπήρξε παρέμβαση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Μετάλλου που ζητά άμεση ολοκλήρωση των ερευνών και απόδοση ευθυνών, σημειώνοντας ότι «η ανθρώπινη ζωή δεν έχει ανταλλάξιμη αξία».

Αμεση διαλεύκανση των αιτιών

«Απαιτούμε -σημειώνει στην ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Μετάλλου- άμεση διαλεύκανση των συνθηκών του θανάτου του συναδέλφου μας, να τιμωρηθούν παραδειγματικά οι υπεύθυνοι. Επιτέλους να ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας που διεκδικεί και προτείνει το Σωματείο. Η ανθρώπινη ζωή δεν είναι ανταλλάξιμη αξία. Οι εργαζόμενοι στη Χαλυβουργία του Βόλου, με απόφαση του Σωματείου, απέχουν από την εργασία τους τιμώντας τη μνήμη του αδικοχαμένου συναδέλφου μας και προκηρύσσουν απεργιακές κινητοποιήσεις για λήψη μέτρων προστασίας και ασφάλειας της εργασίας. Η Π.Ο.Ε.Μ. στηρίζει τους αγώνες του Σωματείου και καλεί την εργοδοτική πλευρά να λάβει σοβαρά υπ΄ όψιν τις προτάσεις των εργαζομένων. Καλούμε την Πολιτεία να αναλάβει τις ευθύνες της και τους ελεγκτικούς μηχανισμούς να αποδώσουν τις πραγματικές αιτίες και τους υπεύθυνους» καταλήγει η Ομοσπονδία.

Το κλιμάκιο του ΣΕΠΕ που έσπευσε στο εργοστάσιο από την πρώτη στιγμή για να προχωρήσει σε αυτοψία του χώρου που σημειώθηκε το τραγικό δυστύχημα, αναμένεται να λάβει καταθέσεις από όλους όσους εμπλέκονται με την απογευματινή βάρδια την ημέρα που σημειώθηκε το μοιραίο συμβάν ενώ παράλληλα καταθέσεις θα ληφθούν και από τους αρμοδίους προϊσταμένους του τμήματος προκειμένου να συντάξει πόρισμα – έκθεση για το εργατικό δυστύχημα.

Αποδοχή των αιτημάτων

Σε συνέλευση που έγινε προχθες το βράδυ στο εργοστάσιο και αφού το σωματείο ενημέρωσε τους εργαζόμενους στη Χαλυβουργία και το ΕΛΑΣΤΡΟ για τη συνάντηση με τους εκπροσώπους της εταιρείας στην οποία, οι προτάσεις που κατατέθηκαν έγιναν αποδεκτές από την εταιρεία σύμφωνα με τις διαβεβαιώσεις που δόθηκαν και θα υλοποιηθούν άμεσα.

Σύμφωνα με τα όσα συζητήθηκαν η εταιρεία θα επαναφέρει όλο το προσωπικό σε τέσσερις βάρδιες έτσι ώστε να αποφευχθεί η εντατικοποίηση, δεύτερον ανέλαβε δεσμεύσεις για λήψη επιπλέον μέτρων ασφαλείας σε όλους τους χώρους παραγωγής και παράλληλα θα προχωρήσει σε πρόσληψη προσωπικού έτσι ώστε να καλυφθούν κενά που έχουν δημιουργηθεί.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Σχετικά άρθρα:

Κλοιός θρήνου και διαμαρτυρίας στη Χαλυβουργία για την τραγωδία

Δεξαμενή – «φονιάς» για 47χρονο

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου