ΤΟΠΙΚΑ

Τίμησαν τη μνήμη του Στέργιου Γιούλα – Δεληγεώργη

τίμησαν-τη-μνήμη-του-στέργιου-γιούλα-758780

Ανήμερα της εορτής του προέδρου του κοινωφελούς Ιδρύματος Νίκου Δεληγεώργη

Τιμητική πλακέτα στη μνήμη του Στέργιου Γιούλα-Δεληγεώργη επέδωσε προχθες στο Νίκο Δεληγεώργη, πρόεδρο του Ιδρύματος «Δεληγεώργη», ο αντιδήμαρχος Βόλου και πρόεδρος της ΕΠΣΘ, Τάσος Μπατζιάκας, ως ένδειξη αναγνώρισης της πολύ μεγάλης του προσφοράς του αδελφού του, στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Ιδρύματος «Δεληγεώργη» παρουσία πλήθους κόσμου, που έσπευσε να δώσει τις ευχές του, στον εορτάζοντα, Νίκο Δεληγεώργη.

Προλογίζοντας την εκδήλωση ο Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, αναφέρθηκε στο κοινωφελές έργο του ιδρύματος, επισημαίνοντας ιδιαιτέρως, την χρηστή διαχείριση του προέδρου. Παράλληλα ο Σεβασμιώτατος πρότεινε την διοργάνωση τουρνουά ποδοσφαίρου και την ονοματοδοσία γηπέδου στη μνήμη του Στέργιου Γιούλα-Δεληγεώργη.

Ο αντιδήμαρχος κ. Μπατζιάκας επεσήμανε από την πλευρά του ότι «η οικογένεια του κ. Δεληγεώργη δεν έχει προσφέρει μόνο κοινωνικό έργο. Εχει προσφέρει πολλά και στον αθλητισμό. Ο αδελφός του υπήρξε αντιπρόεδρος της Ενωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Θεσσαλίας, επίσης πρόεδρος στον Παγασητικό και το Μαγνησιακό, γι’ αυτό σήμερα τιμούμε τη μνήμη του, απονέμοντας πλακέτα στον κ. Νίκο Δεληγεώργη, ανήμερα της ονομαστικής του εορτής. Όταν υπάρχουν άνθρωποι οι οποίοι έχουν προσφέρει στον αθλητισμό, τόνισε ο ίδιος, πρέπει να τους τιμούμε».

Ο κ. Δεληγεώργης εξέφρασε την ικανοποίησή του για την έκφραση τιμής στη μνήμη του αδελφού του, Στέργιου, τέως συμβολαιογράφο Βόλου, ο οποίος ήταν ο ιδρυτής του Ιδρύματος Δεληγεώργη. «Είναι μια ευχάριστη στιγμή για μένα, την οικογένειά μας και το ίδρυμα, η πρωτοβουλία του κ. Μπατζιάκα» επεσήμανε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του Ιδρύματος.

Ο Στέργιος Γιούλας Δεληγεώργης, απεβίωσε το 1987 σε ηλικία 64 ετών και όπως υπογραμμίζει ο αδελφός του «συνέβαλε στην ίδρυση του σταδίου Ρήγα Φεραίου στο Βελεστίνο και του γηπέδου του Μαγνησιακού. Εκ των υστέρων ασχολήθηκα κι εγώ με τη διαμόρφωση του χώρου αυτού σε γήπεδο, ενώ είχε ληφθεί απόφαση, να δοθεί το όνομα του αδελφού μου στο συγκεκριμένο γήπεδο».

Στην προχθεσινή τιμητική εκδήλωση παρέστησαν ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, εκπρόσωποι τοπικών αρχών, φορέων και πολλοί Βολιώτες, οι οποίοι έδωσαν τις ευχές τους στον εορτάζοντα.

ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου