ΤΟΠΙΚΑ

Δεκάδες τροχαία ατυχήματα κάθε χρόνο στη Μαγνησία

δεκάδες-τροχαία-ατυχήματα-κάθε-χρόνο-757594

Περισσότερα από 130 τροχαία ατυχήματα σημειώθηκαν στον Βόλο και τη Μαγνησία από την αρχή του χρόνου και μέχρι σήμερα. Στην Εισαγγελία Βόλου το Τμήμα Τροχαίας Βόλου, η Τροχαία Αυτοκινητοδρόμων και τα κατά τόπους αστυνομικά Τμήματα αποστέλλουν δεκάδες δικογραφιών κάθε χρόνο για σωματικές βλάβες μετά από τροχαία.

Ωστόσο, υπολογίζεται ότι το ένα τέταρτο αυτών φθάνει τελικά στο ακροατήριο και συζητείται. Το ένα πέμπτο των παθόντων δεν επιθυμεί τελικά να ασκηθεί ποινική δίωξη κατά του οδηγού.

Τα τροχαία ατυχήματα αποτελούν ένα μεγάλο όγκο εργασίας για τις αρμόδιες αρχές της αστυνομίας αλλά και τα κατά τόπους αστυνομικά τμήματα και την Εισαγγελία Βόλου ανεξαρτήτως από την πορεία που θα έχουν τελικά οι υποθέσεις.

Κάποιες αρχειοθετούνται αν χρήζει τελικά ότι δεν προβλέπονται βάσιμοι λόγοι για την άσκηση ποινικής δίωξης.

Ακόμη, σε ένα αξιοσημείωτο ποσοστό υποθέσεων αποδεικνύεται τελικά ότι οι φερόμενοι σαν υπαίτιοι πρόκλησης των ατυχημάτων δεν έφεραν τελικά ευθύνες και οι υποθέσεις πήραν άλλη τροπή.

Επισημαίνεται ότι οι έλεγχοι για την αποτροπή διάπραξης ατυχημάτων είναι συνεχείς με στοχευμένες δράσεις και καμπάνιες ενημέρωσης.

Για παράδειγμα το τριήμερο 17-21 Ιουλίου στη Μαγνησία, τη Λάρισα, τα Τρίκαλα και την Καρδίτσα πραγματοποιήθηκαν στοχευμένοι έλεγχοι για τις παραβάσεις μέθης.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου