ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

I. Κουβάτας: «Η αληθινή δικαίωση»

i-κουβάτας-η-αληθινή-δικαίωση-75692

Η αγορά οικοπέδου με στόχο την κατασκευή κλειστού γυμναστηρίου στο Βελεστίνου συνεχίζει να προκαλεί διαξιφισμούς. Εκτός από την αντιπαράθεση δημοτικής αρχής με την αντιπολίτευση το θέμα προκαλεί αντιπαραθέσεις και στους κόλπους της δημοτικής ομάδας πλειοψηφίας.

Ανακοίνωση για την αγορά οικοπέδου με στόχο την κατασκευή κλειστού γυμναστηρίου στο Βελεστίνο εξέδωσε ο δημοτικός σύμβουλος Ρήγα Φεραίου Γιάννης Κουβάτας, αφήνοντας αιχμές για τη στάση του πρώην πρόεδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Παπαδάμ Γιώργου.

Είχε προηγηθεί πριν από λίγες μέρες ανακοίνωση του κ. Παπαδάμ στην οποία ο ίδιος έκανε λόγο για «προσωπική δικαίωση», επειδή το ΔΣ τελικά αποφάσισε το οικόπεδο να αγοραστεί με χρηματοδότηση από το ΥΠΕΣ και όχι με δανειοδότηση, όπως αρχικά είχε αποφασίσει η Οικονομική Επιτροπή.

«Απαντώντας» ο κ. Γιάννης Κουβάτας στον κ. Παπαδάμ, αναφέρει: «Η αληθινή δικαίωση σχετικά με την αγορά οικοπέδου για την ανέγερση του κλειστού γυμναστηρίου στο Βελεστίνο ήρθε την Τετάρτη)το απόγευμα στην συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Ρήγα Φεραίου.

Η απόφαση αγοράς του οικοπέδου ήταν του Δημάρχου Ρήγα Φεραίου κ. Δημήτρη Νασίκα και των δημοτικών συμβούλων της πλειοψηφίας πλήν του δημοτικού συμβούλου κυρίου Παπαδάμ Γεώργιου όπου τον Αύγουστο σε προσυμβούλιο της ομάδας πλειοψηφίας του δήμου ήταν αντίθετος τόσο με την δανειοδότηση από τράπεζα αλλά αντίθετος ακόμα και με χρήματα του ταμείου του δήμου να πραγματοποιηθεί η αγορά του οικοπέδου.

Να συμπληρώσω, ότι το επιτόκιο της δανειοδότησης που είχε προτείνει ο δήμαρχος ήταν τόσο χαμηλό που θα γινόταν η εξόφληση άμεσα.

Αντίθετος συνέχισε να είναι ο δημοτικός σύμβουλος κ. Παπαδάμ Γεώργιος, όχι μόνο στην αγορά του οικοπέδου για το κλειστό γυμναστήριο, αλλά στα περισσότερα έργα του δήμου μας, μερικά από τα οποία είναι σε εξέλιξη.

Σε ερώτηση μου προς τον κ. Παπαδάμ Γεώργιο σχετικά με την αρνητική στάση που κράτησε στο προσυμβούλιο του Αυγούστου της ομάδας πλειοψηφίας για την αγορά του οικοπέδου και πού αποσκοπεί η στάση του αυτή, από την στιγμή που ο ίδιος ο δήμαρχος κ. Νασίκας έχει δώσει εξηγήσεις για τις προτάσεις, δεν μού έδωσε καμιά απάντηση, παρά συνέχισε να ζητάει παραστατικά από τον δήμαρχο, με σκοπό να καθυστερήσει άλλο ένα μεγάλο έργο του δήμου μας.
Η τελική αληθινή δικαίωση δόθηκε με μεγάλο αγώνα και με γνώμονα την αγάπη για τον τόπο μας, από τον δήμαρχο Ρήγα Φεραίου κ. Δημήτρη Νασίκα, εξασφαλίζοντας χρηματοδότηση από το Υπουργείο Εσωτερικών, για να φτάσουμε στην τελική ευθεία αγοράς του οικοπέδου για την ανέγερση του κλειστού γυμναστηρίου».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου